4 redenen waarom wonen in Tilburg leuker is dan je denkt
Tilburg is één van de grootste steden van Nederland, maar toch is het lang niet één van de bekendste. Ook duikt het niet vaak op in lijstjes van de leukste steden in Nederland om te wonen. Hoe dat kan? Wij weten het niet, want volgens ons is Tilburg juist een erg leuke stad om te wonen, een stuk leuker dan andere steden van dezelfde grootte. In dit artikel lees je waarom.


Een dorpsgevoel en Brabantse gezelligheid

Tilburg is na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen de grootste stad van Nederland. Toch heb je geen moment dat gevoel als je erin rondloopt. Tilburg heeft op bepaalde plekken namelijk echt nog dat authentieke dorpsgevoel. Loop je door het centrum, dan kom je altijd wel iemand tegen die je kent. Een reden hiervoor is dat Tilburg niet massaal wordt bezocht door toeristen, zoals Amsterdam dat wel wordt. Dat maakt de sfeer op straat veel ontspannener.
Zoals het een Brabantse stad betaamt proef je in Tilburg ook die echte Brabantse gezelligheid. Wat dat precies is? Simpel; Brabanders houden nu eenmaal enorm van met elkaar samenkomen, van een feestje vieren en van een hapje of drankje doen op het terras. En geef ze eens ongelijk!

De leukste evenementen

In Tilburg valt altijd wel wat te beleven. Zo worden er elk jaar tientallen leuke evenementen georganiseerd, die vanuit heel Nederland bezocht worden. De bekendste is natuurlijk de Tilburgse Kermis. Dit is de grootste kermis van de Benelux en trekt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers. Andere toffe evenementen die jaarlijks in Tilburg plaatsvinden zijn WOO HAH!, Decibel en Draaimolen Festival.

Natuurgebieden om de hoek

Ben je op zoek naar een grote stad van waaruit je binnen no time in een prachtig natuurgebied staat, dan is Tilburg zeker een aanrader. Zo vind je ten noorden van de stad Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Dit natuurgebied wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd, omdat het één van de grootste stuifzandgebieden is van West-Europa. Een heerlijk gebied om doorheen te wandelen of te fietsen!

Goedkoop wonen

Voor een stad met de grootte van Tilburg zijn de huizenprijzen er relatief goedkoop. De gemiddelde vraagprijs van woningen bedraagt ongeveer 350.000 euro. In Amsterdam is dit bijna twee keer zo hoog! Ook huren in Tilburg is relatief goedkoop. De gemiddelde huurprijs ligt met 10,97 euro per vierkante meter nog onder het landelijk gemiddelde. Wil je profiteren van deze lage huurprijzen? Neem dan eens een kijkje op Huurstunt.nl voor de leukste huurwoningen in Tilburg.