Ieder jaar zijn er op het gebied van wonen veel trends die vaak terugkomen in de huishoudens. Denk bijvoorbeeld aan interieur dat populair is, bepaalde kleuren die helemaal ‘hot’ zijn of vloeren die niet mogen ontbreken. Zo zijn er in 2016 uiteraard ook nieuwe trends voor in de keuken. Welke zijn dat? We zetten er een aantal op een rijtje.

Zwevende keukenkasten

Eén van die trends die zeker niet mogen ontbreken zijn de zwevende keukenkasten. Indien je een kleinere keuken tot beschikking hebt, kan je deze groter laten ogen door zwevende keukenkasten te plaatsen. Deze kasten nemen namelijk weinig ruimte in beslag en zorgen voor een geordende omgeving. Doordat de kasten de vloer niet aanraken, lijkt het erop alsof de keuken een stuk groter is. Je zult meteen het gevoel hebben dat je je kont weer kunt keren. Wat een heerlijk gevoel is dat!

Groen

Uiteraard mag de natuur in de keuken niet ontbreken. Aangezien we steeds meer in de keuken gaan leven, willen we deze ruimte natuurlijk wel fatsoenlijk aankleden met een beetje groen. Planten zijn in dat geval een goede invulling. Het zorgt niet alleen voor meer sfeer, maar ook voor meer zuurstof. Bijzondere planten kunnen fungeren als blikvanger en geven de keuken de ideale uitstraling. Zorg dus dat er altijd groen aanwezig is.

Tafel en stoelen

Ook op het gebied van interieur gebeuren er ieder jaar weer opmerkelijke dingen. Momenteel zijn hoge eettafels met bijbehorende barkrukken enorme populair. Waar we vroeger vaak aan een vierkanten, houten tafel zaten met gewone stoelen, zo proberen we steeds innovatiever te worden met ons interieur en verzinnen we steeds weer aparte ideeën om onze keuken aan te kleden. Laat je fantasie de vrije loop en kies voor iets opmerkelijks qua interieur in jouw keuken!

Koken

Voor het koken komen er ook steeds meer nieuwe trends naar voren. Een redelijk nieuw begrip daarin is pitt cooking. Hoewel steeds meer keukens zijn voorzien van kookpitten die op een werkblad liggen, zo heeft nog niet iedereen deze trend in huis. Deze nieuwe kookpitten geven de keuken een innovatieve en sfeervolle uitstraling. Overweeg dus ook om deze trend in jouw keuken te gebruiken.