tips renovatie woning

Er komen heel wat belangrijke zaken kijken bij het renoveren of verbouwen van je woning. Een renovatie kost niet alleen veel tijd en geld, maar vergt ook erg veel energie. Om de renovatie vlot te laten verlopen geven we 5 tips!

Tip 1. Goede voorbereiding

Het is enorm belangrijk om van tevoren te onderzoeken en te verbeelden wat je wensen en eisen zijn. Tijdens het verbouwen het plan veranderen brengt vaak veel kosten met zich mee en zorgt voor vertraging, daarom is het belangrijk om dit goed voor te bereiden.

Tip 2. Huur afzetcontainers

Het huren van een of meerdere afzetcontainers is absoluut een aanrader tijdens het renoveren of verbouwen. De sloop- en bouwwerkzaamheden leveren altijd meer afval en puin op dan dat je op voorhand had verwacht. Moet de woning voor de renovatie leeggehaald worden? Dan is het ook nodig om een grofvuil container te huren.

Tip 3. Financiën op orde

Voordat je van start gaat met de renovatie is het belangrijk om te weten wat je te besteden hebt. Zorg er daarom voor dat je de financiën op orde hebt. Bepaal wat je kan uitgeven aan de renovatie en bespreek een eventuele hypotheek met de bank. Het is belangrijk om te weten dat niet elke verbouwing een waardevermeerdering evenredig aan de kosten van de verbouwing van je huis betekent. 

Tip 4. Regel vergunningen

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat de aannemer al volop bezig is met het renoveren of verbouwen van je woning en er opeens aan gemeenteambtenaar op de stoep staat die vraagt naar de vergunningen. Daarom is het belangrijk om vergunningen te regelen, zodat je alles netjes op orde hebt voordat de renovatie van start gaat. Ook kan het geen kwaad om advies te vragen over regelgeving en vergunningen.

Tip 5. Deskundige aannemer inschakelen

Het is belangrijk om voor de renovatie op zoek te gaan naar een deskundige en betrouwbare aannemers. Het kan zeker geen kwaad om met meerdere aannemers het gesprek aan te gaan en een offerte aan te vragen. Zo kan je aannemers met elkaar vergelijken.