Of u nu een fan bent van de industriële stijl, liever een retro-stijl aanneemt, helemaal vrolijk wordt van een wat meer ‘basic’ stijl, dol bent op de klassieke stijl of liefde hebt voor de natuurlijke woonstijl, leren eetkamerstoelen zijn geschikt voor bijna ieder interieur. We hebben een aantal tips opgesteld voor het vinden van de perfecte eetkamerstoelen.

1. De rest van het interieur

Natuurlijk wilt u dat de stoelen bij de rest van uw interieur passen. Let daarom goed op de kleur van de leren stoelen. Maar er zijn ook nog andere trucs die kunnen helpen bij het vinden van een geschikte eetkamerstoel:

  • Let op de stoelpoten. Ruwe poten passen goed in bij industrieel interieur. Stoelen met speelse poten die wijd uitsteken passen beter bij een natuurlijke stijl.
  • Armleuningen of niet? Je kunt leren eetkamerstoelen met armleuningen het plaatsen bij een retro of klassieke eettafel. Stoelen zonder armleuningen voelen goed aan in iets luchtigere ruimtes. Bij een interieur wat bijvoorbeeld meer ‘basic’ oogt.

2. Waarvoor gebruik je de stoel?

Zit je veel op je eetkamerstoelen, of juist weinig? Bijvoorbeeld voor ontbijten, een krant lezen, lunchen of een spelletje spelen met uw gezin. Hoe intensief je de stoelen gebruikt is leidend in wat voor stoel je koopt. Ben je op zoek naar speelse stoelen of leren krukjes die je gemakkelijk bijschuift  en waardoor de eetkamer wat luchtiger oogt? Of zoek je een luxe stoel waarop je uren kunt dineren? Bepaal dit voordat u gaat winkelen. En blijf daarop focussen. Zo vermijd je het kopen van een stoel waar je verliefd op bent geworden, maar die helemaal niet overeenkomt met je doel.

3. Hoeveel onderhoud hebben de stoelen nodig?

Tot slot is het van belangrijk om te kijken hoeveel onderhoud een stoel nodig zal hebben. Hoe gemakkelijk zijn ze te onderhouden? In tegenstelling tot stoffen stoelen, zijn leren stoelen uiterst eenvoudig te onderhouden. Vlekken zijn vaak makkelijk te verwijderen. Je veegt het namelijk gewoon af met een doek en het verdwijnt. Daarbij zijn leren stoelen erg stevig, met een unieke uitstraling. Nog een laatste tip: kijk goed van wat voor soort leer uw stoel is gemaakt en stem daar de was en olie op af. Zo kunt u nog langer genieten van leren stoelen in de eetkamer!