Naast de kleur moet je ook kiezen voor een type raamdecoratie. Met zoveel opties wordt kiezen niet bepaald eenvoudiger. Je stuit dan op het fenomeen ‘FOMO’ ofwel Fear Of Missing Out. Dit is een keuze maken waardoor je mogelijkheden mist. Om ervoor te zorgen dat je voor iedere kamer in huis de beste keuze maakt is hier een overzicht van de 6 meest populaire raamdecoraties die momenteel verkrijgbaar zijn. Zo kun je weloverwogen afwegingen maken.

Automatiseren kan (bijna) altijd

Voor vrijwel alle soorten raamdecoratie geldt dat je ze kunt automatiseren. Bekijk PoweredBlinds.nl voor meer informatie. Dit geldt niet alleen voor openen en sluiten maar ook de latten van jaloezieën kun je draaien met de bijpassende afstandsbediening. Zo ben je altijd en overal in controle van het invallend licht. Naast een afstandsbediening kun je ook gebruik maken van een smartphone of tablet, het is zelfs mogelijk om met smart speakers de raamdecoraties met je stem te bedienen.

De 5 meeste populaire raamdecoraties

Dit zijn de soorten raamdecoratie die momenteel het meest verkocht worden. Laat je niet alleen leiden door trends, kies een oplossing waar je bij dagelijks gebruik echt van zult profiteren.

1. Rolgordijnen

Strak, simpel en betaalbaar. Rolgordijnen fungeren als ‘muren’ die je kunt openen en sluiten. Zeker als de kleur aansluit op de omringende wanden is dit de meest neutrale vorm van raamdecoratie. Met name de lichte tinten zijn in trek in combinatie met gekleurde LED verlichting. Zo kun je de sfeer in de kamer veranderen door een andere kleur licht te laten weerkaatsen van het rolgordijn.

2. Vouwgordijnen

Dit type raamdecoratie zorgt voor een warm en sfeervol gevoel in huis. Zeker in combinatie met planten en bloemen in potten scoren vouwgordijnen uitstekend vanwege de ‘bohemian’ uitstraling. Beknibbel niet op de kwaliteit want goedkope vouwgordijnen hangen vaak slordig en ze kreuken snel. Ga liever voor een wat luxer materiaal dat goed te reinigen valt. Daar heb je veel langer plezier van.

3. Plissegordijnen

Tussen het strakke rolgordijn en de losse vouwgordijnen zit het plissegordijn. Dit is in de laatste jaren uitgegroeid tot een enorm populair type raamdecoratie vanwege de luxueuze uitstraling. De mogelijkheid om het gordijn aan de bovenzijde te openen is uniek, met name in combinatie met elektrische bediening is dit een fantastische keuze.

4. Jaloezieën

Verticaal georiënteerd noemen we dit lamellen, horizontaal spreken we van jaloezieën. Het reinigen kost wat meer moeite maar die bijzondere lichtinval maakt veel goed. Met name bamboe en houten jaloezieën scoren goed vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzame herkomst.

5. Schuifgordijnen

Als laatste de traditionele schuifgordijnen. Ze zijn niet meer zo ‘hip’ als vroeger maar met een dubbele plooi en van een hoogwaardige kwaliteit stof ziet een schuifgordijn er nog steeds prachtig uit. Ze trekken vanwege hun oppervlakte wel behoorlijk wat stof aan wat voor mensen met allergieën een minpunt is.

Er zijn zoveel raamdecoraties met ieder hun unieke kenmerken, plus- en minpunten. Je hoeft uiteraard niet in ieder vertrek van je woning dezelfde gordijnen op te hangen. Bepaal per ruimte welke oplossing het beste is. Zo kun je op de slaapkamer profiteren van verduisterende gordijnen terwijl je in de huiskamer witte rolgordijnen als beamer scherm kunt gebruiken. Met elektrische bediening zul je nog meer mogelijkheden ontdekken die met raamdecoratie mogelijk zijn.