Het klinkt misschien een beetje haar… hard water. Waarschijnlijk heb je het wel eens voorbij zien komen, maar wat betekend het nou? In dit artikel lees je alles over hard water en hoe je dit kan voorkomen in je huis.

Wat is hard water?

De waterhardheid geeft de concentratie van metaal-ionen aan. Als er hard water uit de kraan komt ziter er veelal sulftaten, magnesium of calcium in het water. Dit heeft verder geen invloed op onze gezondheid, maar heeft wel vervelende gevolgen. Het water wordt namelijk minder snel warm en zeep wordt moeilijker opgenomen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet goed schoon bent van een douchebeurt met zeep. Erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren hoe jij hard water zachter kan maken. 

Hoe hard het water is wordt gemeten door middel van dH(Duitse hardheid). Bij 0 tot 8,4 Duitse hardheid heb je zacht water. Bij 8,4 tot 14 DH heb je gemiddeld hard water en boven 14 DH is er sprake van hard water.

Hoe kan je hard water zachter maken?

Om hard water zachter te maken en minder kalk te krijgen zijn er waterontharders op de markt. Zo’n waterontharder verlaagt het calcium en magnesiumioon waardoor het water zachter wordt. Daarnaast kan de waterontharder  deze stoffen (calcium en magnesiumion) vervangen door een andere stof om het water zachter te maken. Deze andere stof is natrium.  Een waterontharder die zeer gemakkelijk te gebruiken is en bovendien enorm goede kwaliteit biedt zijn de watts waterontharders. De watss waterontharders gaan bovendien zeer lang mee, waardoor je langere tijd kan genieten van zachter water, minder kalk en een schoon lichaam. 

Hard  water is dus niet gevaarlijk, maar heeft wel vervelend gevolgen. Kies daarom voor het kopen van een waterontharders en je bent van al deze gevolgen af.