Als er een plek is waar jij je veilig wilt voelen dan is het wel je eigen woning. Ook wanneer je van huis bent wil jij je niet druk hoeven te maken over het feit dat je huis leeg kan worden gehaald door inbrekers. Om te zorgen dat dit ook zo is kies je voor de juiste middelen voor een veilige woning. Wij geven hieronder een aantal tips over het hang- en sluitwerk in de woning en het toepassen van eventueel camerabeveiliging.

Het hang- en sluitwerk van je huis

Wat voor hendels en sloten zitten er op jouw woning? Er is namelijk een groot verschil in de kwaliteit van het sluitwerk en hoe deze worden gemonteerd. De gemiddelde tijd waarbij een inbreker afhaakt is volgens experts 1,5 minuut. De juiste sloten op de deuren of de juiste raamhendels kunnen het verschil bij inbraak dus al maken.

Maar hoe weet je wanneer je voor de juiste spullen kiest? In de winkel dien je te kijken of het sluitwerk over een keurmerk beschikt. Dit kun je ook navragen aan de verkoper. Is het gecertificeerd met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)? Dan weet je dat het een goede kwaliteit is. Lang niet alle artikelen beschikken over dit keurmerk.

Wel of geen camerasysteem nemen?

Camerasystemen worden steeds vaker toegepast. Dit is de ideale methode om alles in en rondom de woning goed in de gaten te houden. Camera’s hebben een dubbele werking. Enerzijds geven ze zicht op je huis en bij eventuele inbraak heb je de inbrekers kunnen vastleggen. Daarnaast heeft het ook een preventieve werking. Wanneer inbrekers zien of horen dat er camerabeveiliging bij jouw woning aanwezig is dan zullen ze sneller geneigd zijn om een andere woning te vinden waar zij minder risico lopen om gepakt te worden.

Bij camerabeveiliging aan huis is het belangrijk om de juiste camera’s uit te kiezen, deze op de correcte manier te monteren en het nodige onderhoud te plegen. Voor al deze werkzaamheden kies je een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd, zoals Wardenburg. Zij kunnen je in het gehele proces op weg helpen, want hun assortiment bestaat uit camera’s, recorders, video servers en alle andere apparatuur die nodig is. Ook adviseren zij in de systemen die voor jouw woning het meest gebruikelijk zijn. In overleg kom je tot de beste beslissing.