Het jaar 2018 staat helemaal in het teken van de botanische interieurtrend. Op elke beurs kom je hier wel weer leuke ideeën voor tegen. Veel planten, terracotta, groen en botanische prints. Het klinkt misschien lastig om deze trend door te voeren in je interieur, maar er zijn natuurlijk overal manieren voor.

Planten, planten en nog eens planten

De botanische trend kenmerkt zich voornamelijk door veel groene planten. Ga dus eens naar een tuincentrum om te kijken welke groene planten mooi staan bij jou in huis. Houd het niet bij 1 plant, maar ga voor meerdere planten die goed te combineren zijn. Ben je niet zo goed met de verzorging van planten? Geen paniek!

Naast daadwerkelijke planten zijn prints met planten ook helemaal hip. Behang, tekeningen, kussens, servies, posters en alles wat je maar kunt bedenken is er in botanische prints op dit moment.

Botanische inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratieplaatjes voor deze leuke interieurtrend? Er is ontzettend veel te vinden op Pinterest, daar komen al deze foto’s ook vandaan. Wij hebben een leuke verzameling gemaakt van plaatjes die wij zelf erg mooi vinden.

botanisch-behang-VT Wonenbotanische-printscactussen-ilovefashionnews plant planten vazen