Een mooi interieur werd vroeger al snel gerelateerd aan een duur interieur. Met de komst van Ikea was hier natuurlijk al lang verandering in gebracht, maar er zijn nog zoveel meer andere opties om een prachtig interieur voor weinig geld te kunnen scoren. Het ultramoderne en strakke interieur wordt steeds minder populair en kringloopwinkels krijgen het steeds drukker. Een vintage interieur is helemaal hip.

Kringloopwinkels

Bij kringloopwinkels kun je eindeloos speuren naar verborgen schatten. Mooie kasten uit de jaren 60 of het perfecte bijzettafeltje voor bij de zithoek kun je zomaar tegen het lijf lopen. Een vintage interieur bij elkaar zoeken is niet alleen leuk, het is een echte uitdaging om alles zo goedkoop mogelijk en naar je zin te scoren. Misschien heb je het idee dat bij een kringloopwinkel alles versleten, vies en heel oud is. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Natuurlijk zijn de spullen die ze verkopen niet echt nieuw, maar versleten bankstellen of kapotte producten worden niet verkocht. Ga eens op zoek naar kringloopwinkels bij jou in de buurt en loop gewoon eens binnen. Je zult zien dat ze hier vaak mooie spulletjes hebben om jouw woning hip in te kunnen richten. Je kunt vintage ideaal combineren met andere stijlen of producten.

vintage radio

Internet

Naast kringloopwinkels hebben we natuurlijk ook nog internet. Via marktplaats kun je heel gericht op zoek gaan naar gebruikte vintage of retro meubels. Helaas is alles waar retro of vintage voor staat de afgelopen jaren flink wat duurder geworden. Zoek daarom op merknamen of beschrijvende namen. Probeer vintage of retro weg te laten wanneer je merkt dat je dan alleen dure producten kunt vinden.

Vintage bureau

Rommelmarkt

Om echt goedkoop leuke spulletjes, meubels en servies op de kop te tikken is het slim om rommelmarkten te bezoeken. Hier vind je vaak leuke spulletjes voor weinig geld. De verkopers zijn vaak zelf koopjesjagers en vinden het leuk om iets te verkopen. Natuurlijk is een rommelmarkt met vintagespullen in Amsterdam wel duurder dan wanneer je in een dorpje gaat. Kies dus een markt uit in een dorpje niet te dicht bij grote steden.

retro keuken

Opknappen

Fantastische kast gevonden, maar niet helemaal in jouw kleur? Ga dan aan de slag met een schuurmachine, blik verf en een kwast en roller. Je kunt de mooiste meubels maken door er je eigen metamorfose aan te geven. Hetzelfde geldt voor stoelen met een bekleding die je niet helemaal mooi vindt of in een kleur die niet past bij je interieur.

retro badkamer