voordelen LED strips

Het plaatsen van LED strips brengt verschillende voordelen met zich mee. Ben jij benieuwd naar de grootste voordelen? Ga dan verder met lezen als je wilt weten wat deze voordelen zijn.

Lange levensduur en voordeliger

LED strips hebben een lange levensduur in vergelijking tot andere verlichtingssoorten. Dit betekent dat je geen extra kosten hebt aan het vervangen van de lamp. Daarnaast zijn LED strips voordeliger aangezien ze minder energie verbruiken, al betaal je wel meer voor de aanschaf van LED strips. LED strips gaan dus jarenlang mee en brengen een verlaging in de energiekosten met zich mee. Zoek je kwalitatief goede LED strips, neem dan een kijkje bij LEDStripXL.

LED strips zijn milieuvriendelijk

Met LED strips verlicht je je woning op een milieuvriendelijke manier aangezien er geen sprake is van de verbranding van fossiele brandstoffen. Daarnaast stoot je amper CO2 de lucht in.

Geen sprake van geflikker

Je hebt met LED strips geen last meer van flikkerende lichten, wat een aangenaam gevoel met zich meebrengt voor je ogen en je concentratie. Daarnaast worden LED strips niet heet als ze lang aan blijven staan.

Kunnen tegen een stootje

LED strips zijn stevig aangezien ze tegen een stootje moeten kunnen. Het beste kun je kiezen voor ledstrips met een IP waarde van 65. Zeker als ze worden blootgesteld aan stof, intensief gebruik of verschillende weersomstandigheden.

De mogelijkheden zijn uitgebreid

LED strips zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Het meest populair zijn RGB led strips, ook wel multicolor strips genoemd. De afkorting RGB staat voor Rood, Groen en Blauw. Met deze ledstrips is hte mogelijk om alle tussenkleuren te creëren, zoals bijvoorbeeld geel of paars. Daarnaast kan je zelf bepalen wat de gewenste lengte is. Naast de kleur kan je ook kiezen uit een variëteit aan lichtsterktes. 

Op afstand bedienbaar

LED strips zijn gemakkelijk bedienbaar op afstand waardoor je van je luie stoel moet opstaan om de lichten aan te maken. Kies in dit geval voor LED strips met afstandsbediening.

Makkelijk te plaatsen

Je kunt LED strips gemakkelijk plaatsen aangezien ze flexibel zijn en gemakkelijk op maat gemaakt kunnen worden door ze te knippen. Zeker als je een LED profiel gebruikt is het monteren van de strips erg gemakkelijk. Dit kun je dan ook eenvoudig zelf doen.

Ben je het kopen van LED strip verlichting aan het overwegen, dan kan je in principe uitgaan van een goede investering als je naar de bovenstaande voordelen kijkt.