Niets is fijner dan na een lange werkdag thuiskomen in je eigen huis. Tenminste, als je huis gezelligheid uitstraalt. Het is dan ook belangrijk om aandacht te geven aan jouw interieur. Om jouw huis echt een thuis te maken kan sfeer niet ontbreken. Sfeer kun je creëren met mooie sokken van Sokkenplaats.nl. Mist jouw interieur wat warmte en gezelligheid? Geen paniek, Jansen Enterprises Etten Leur weet raad! Met deze 10 manieren creëer je in een handomdraai een sfeervol en gezellig interieur met woonaccessoires:

1. Groeperen

Al die tierelantijntjes vallen niet bij iedereen in de smaak. Niet gek, want accessoires kunnen al snel een drukke en chaotische uitstraling geven. Groeperen is hiervoor het toverwoord. Dit wil niks meer zeggen dan accessoires bij elkaar zetten en groepjes creëren. Let wel op de overeenkomsten van de accessoires om te voorkomen dat je juist meer onrust schept in de chaos.

2. Vermijd symmetrie

Wanneer het om het interieur gaat, kunnen we beter niet werken met de Hollandse symmetrie. Ook zonder symmetrie kun je namelijk een eenheid creëren die ook nog eens creativiteit en speelsheid uitstraalt. Koop voortaan dus oneven aantallen in plaats van even aantallen.

3. Planten en bloemen

Hoewel niet iedereen groene vingers heeft, is het toevoegen van planten en bloemen aan jouw interieur in plaats van de tuin zeker de moeite waard. Het creëert op een simpele manier gezelligheid en zorgt ervoor dat jouw huis geen stil leven wordt.

4. Minimaliseer het kleurgebruik

Kleur staat voor gezelligheid en sfeer, maar te veel kleur zorgt voor een drukke inrichting. Gebruik een aantal kleuren en laat deze steeds terugkomen. Maak eventueel een kleurplan om alles goed op elkaar af te stemmen.

5. Persoonlijkheid

Een huis kan pas echt een thuis voelen als het bij jou als persoon past. Persoonlijkheid toevoegen aan jouw inrichting is dan ook een must. Je kunt denken aan souvenirs, foto’s, posters of een mooie quote die jou aanspreekt.

6. Oud en nieuw

Een simpele manier om meer karakter aan te brengen, is het combineren van oude en nieuwe accessoires. Het contrast zal zorgen voor meer spanning en sfeer. Loop dus zeker een keer de kringloopwinkel binnen!

7. Verschillende materialen

Om meer dynamiek en speelsheid te creëren, kun je gebruik maken van verschillende materialen. Zet warme en koude materialen bij elkaar zoals bijvoorbeeld een metalen vaas met bloemen.

8. Werk met hoogtes

Wanneer je veel met dezelfde hoogtes werkt, zal je interieur al snel saai overkomen. Werk daarom zo veel mogelijk met verschillende hoogtes om het gezellig te maken.

9. Gebruik dezelfde vormen

Accessoires kunnen verschillen van vorm. Gebruik voor een rustige inrichting dezelfde vormen, dus of rond of hoekig. Op deze manier heb je een fijne basis en kun je met andere elementen spelen.

10. Kunst op ooghoogte

Het klinkt misschien logisch, maar het hangen van kunst op ooghoogte wordt af en toe vergeten. Zonde, want de kunst mag uiteraard gezien worden.

Inspiratie gekregen, maar nog geen leuke woonaccessoires in huis? Jansen Enterprises Etten Leur staat voor je klaar om jouw interieur echt sfeervol te maken!