Op het gebied van fotolijsten zijn er al verschillende trends de revue gepasseerd. Zo zagen we de collage fotolijsten, de digitale fotolijst en de fotolijst zonder lijst. Toch blijft de klassieke fotolijst het meest populair. Een geprinte foto in een normale fotolijst heeft iets bijzonders. Het zorgt ervoor dat de herinnering tastbaar blijft. Een klassieke fotolijst van hoge kwaliteit versterkt de uitstraling van de foto, zorgt ervoor dat de foto alle aandacht krijgt die het verdient en zorgt ervoor dat de foto goed beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf. De klassieke, normale fotolijst is en blijft een onmisbaar item in elk interieur. Wij geven je drie tips om de normale fotolijst een plekje te geven in jouw interieur.

Een statement item

Sommige hoekjes in huis vragen om een bijzonder item. Dat kan een bijzonder kastje zijn, een prachtige stoel, een unieke lamp of een mooie vaas. Je kunt er echter ook voor kiezen om een mooie foto of mooie poster uit te vergroten en deze op te hangen aan de muur. Door jouw meest dierbare moment in te lijsten in een bijzondere lijst wordt dat ene hoekje of die ene muur opeens één van jouw lievelingshoekjes. Wil je een statement maken? Wees dan niet bang om te kiezen voor een opvallende fotolijst met veel details, zoals bijvoorbeeld een baroklijst. Zo zorg je ervoor dat de foto of de poster alle aandacht krijgt die het verdient.

Creëer je eigen fotogalerij

Soms zijn er meerdere foto’s die het verdienen om gezien te worden. Een serie portretfoto’s van alle leden van een gezin bijvoorbeeld, of verschillende foto’s van een prachtige plek. Dergelijke foto’s komen het best tot hun recht als ze naast elkaar worden opgehangen in een fotogalerij. Een fotogalerij is een langere muur waar een reeks foto’s aan hangen. Al deze foto’s horen op een bepaalde manier bij elkaar en hangen op gelijke hoogte in dezelfde lijst. Door te kiezen voor één hoogte en dezelfde fotolijsten wordt er eenheid gecreëerd en krijgen alle foto’s de aandacht die ze verdienen. Wil jij een fotogalerij creëren? Dan is het aan te raden om te kiezen voor strakke, moderne fotolijsten in een neutrale kleur, zoals zwart.

Een fotocollage: dé oplossing voor die ene saaie, kale muur

Heb jij een muur in huis die wel wat extra’s kan gebruiken? Dan kan je ook kiezen voor een fotocollage. Door allerlei soorten foto’s gegroepeerd op verschillende hoogtes aan een muur te hangen creëer je een speels effect en kan de uitstraling van de gehele ruimte naar een hoger niveau worden getild. Je kunt er voor kiezen om alle foto’s in te lijsten in dezelfde soort lijst, maar het is ook mogelijk om foto’s in verschillende soorten lijsten met elkaar te combineren. Wees niet bang om te spelen met verschillende formaten en stijlen fotolijsten. Bij een fotocollage is alles mogelijk.