De foto’s van de bruiloft en de huwelijksreis in Bonaire staan al jaren op de computer. Ze zijn prachtig en verdienen eigenlijk een mooi plekje in de kamer maar je hebt geen idee wat je ermee kunt doen. Het wordt daarom tijd om die prachtige foto’s een echt plekje te geven. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. In dit artikel geven we jou meerdere tips om lekker creatief aan de slag te gaan met de foto’s. De perfecte wanddecoratie is slechts een kwestie van tijd na het lezen van dit artikel.

De mogelijkheden met fotolijsten

Allereerst is het goed als je zelf een beetje handig bent. Het volgende ontwerp is namelijk een echte ‘doe-het-zelver’. Hang een stuk hout of een andere cilinder-vorm aan de muur. Aan de onderkant hang je touwtjes. Drie touwtjes van ongeveer anderhalve meter lang is hierin voldoende. Vervolgens kun je de fotolijsten aan de touwtjes bevestigen. Zorg dat er een vorm van eenheid in de foto’s is te herkennen. Het is moeilijk om alle fotolijsten keurig recht te hangen, dit zorgt dus juist voor een speelse uitstraling. Dit ontwerp gaat niet snel vervelen.

Een andere wanddecoratie is een enorme foto. Je favoriete foto mag natuurlijk nog een beetje extra worden uitgelicht. Dit kan aan de hand van een grote fotolijst. Het is aan te raden om de foto op posterformaat te laten printen. Dit zorgt in zijn totaliteit voor een mooi effect.

Verschillende formaten

Niet iedere foto is vanzelfsprekend even groot. Omdat de foto’s in verschillende maten zijn te krijgen, kun je hier ook mee aan de slag. Durf de verschillen te accentueren. Werk bijvoorbeeld met houten plankjes waar je de fotolijsten op plaatst. Zo krijg je een speels geheel. Zwart-witte foto’s kunnen heel leuk gecombineerd worden met lijstjes van hout. Deze vorm van wanddecoratie kun je daarnaast tussentijds aanpassen omdat de fotolijstjes niet per definitie vastzitten. Lekker afwisselen!

Een ander mooi effect is juist verschillende foto’s in dezelfde kleurtinten. Heb je veel foto’s gemaakt op het strand? Voeg ze bij elkaar en combineer ze met verschillende groottes fotolijsten. Erg mooi bij een modern interieur.

Vind hier jouw fotolijst

Foto’s vertellen een persoonlijk verhaal. Een foto is een momentopname en roept vaak bijzondere herinneringen op. Deze herinneringen verdienen dan ook een eigen plekje. Lijstentoko heeft verschillende fotolijsten om jouw foto’s mooi weer te geven. Het uitgebreide assortiment biedt volop keuze en zo kun je altijd slagen!