Heb je ook behoefte aan een tuin met een eigentijdse en gezellige uitstraling? Dan is het hoog tijd om je tuin eens flink onder handen te nemen. Kortom: het moment voor een nieuwe tuininrichting is aangebroken. Maar hoe kun je jouw tuin mooi en eigentijds inrichten, zodat die er weer fris uitziet? De tips in dit artikel helpen je een eind op weg!

Vervang jouw oude tuinmeubilair door een moderne loungeset

Je tuin krijgt direct een opkikker als je jouw oude versleten tuintafel en stoelen vervangt door een relaxte loungeset. Via Goedkoop Ontruiming laat je jouw oude set afvoeren, die wellicht gerecycled kan worden. Na deze goedkope ontruiming plaats je op je terras een nieuwe loungeset en kan het grote genieten beginnen. Wil je het echt goed doen? Kies er dan voor om ook een terrasheater aan te schaffen en plaats, als je die nog niet hebt, een waterdichte terrasoverkapping. Je kunt dan ook in de late uurtjes en bij wat minder goed weer genieten van je tuin!

Kies voor kunstgras en maak het jezelf gemakkelijk!

Ben je helemaal klaar met je gazon, waar voortdurend kale plekken ontstaan tijdens een hete zomer of na lang slecht weer? Dan ben je niet de enige met deze irritatie. Als je graag minder onderhoud aan je gazon wilt en een strakke groen grasmat ambieert, kun je dit snel realiseren door kunstgras in je tuin te laten leggen (of dit gewoon zelf aanleggen). Kunstgras heeft naast de altijd groene uitstraling nog meer interessante voordelen. Dit gras hoef je namelijk niet te onderhouden, dus sproeien en grasmaaien behoren tot de verleden tijd. Verder gaan kunstgrasmatten decennialang probleemloos mee, kun je er zware spullen op zetten en hebben mensen met hooikoorts en andere allergieën baat bij dit gras!

Schaf decoratieve accessoires aan om je tuin vrolijker te maken

Een mooie, vernieuwde tuin kun je snel creëren door een paar leuke spulletjes te kopen om je tuin mooier te maken. Denk bijvoorbeeld aan led-verlichting in de tuin (fakkels kunnen ook), een paar mooie plantenbakken of bijvoorbeeld bloembakken, schilderijen of mooie canvasfoto’s om aan de schutting op te hangen. Natuurlijk kun je ook een paar nieuwe tuinplanten aanschaffen of een sierlijke heg plaatsen. Er is veel mogelijk als je een frisse tuin wilt creëren!