Out with the old, in with the new! Nu we 2020 af hebben kunnen sluiten en we goed onderweg zijn in 2021 kunnen we ons weer gaan focussen op nieuwe trends. Ben je benieuwd wat op dit moment de trends zijn voor badkamers, of wil je simpelweg inspiratie opdoen, lees dan dit artikel. Hierin beschrijven we dé trends van dit moment op het gebied van badkamerinrichting.

1. De donkere badkamer

Waren badkamers eerst altijd standaard (crème)wit of wit gecombineerd met een andere kleur, dit jaar worden donkere kleuren steeds meer de norm! Donkere kleuren staan chique en geven een gevoel van geborgenheid. Badkamers met volledig donkere muren en een wasbak of bad in een lichte accentkleur zijn nu helemaal on-trend, maar volledig zwarte badkamers komen ook voor. Door voor een combinatie van voornamelijk donkere kleuren met enkele lichte accenten zoals houten meubelen te kiezen springen deze meubelen er echt uit! Zwart, antracietgrijs, donkerblauw en zelfs donkerbruin zijn tinten die nu helemaal hip zijn. Ga je jouw badkamer verbouwen? Zorg dan wel altijd voor een inboedelverzekering

2. De marmerlook

Marmer is bezig aan een opmars en verovert ook steeds meer de moderne badkamer. Zeker in combinatie met een donkere badkamer kan wit of donker marmer heel mooi staan. Wat je ook steeds meer ziet is dat de marmeren tegels die gebruikt worden voor de ombouw van een ligbad doorlopen in de muur. Hierdoor krijg je een mooi geheel en krijgt jouw badkamer echt die luxe hotel-chique uitstraling.

3. Groene badkamer

Groen is een kleur die mensen doet denken aan de natuur en aan rust. Geen wonder dus dat deze kleur heel populair is om nu in badkamers te gebruiken. Momenteel zijn groentinten zoals jadegroen, mosgroen, olijfgroen en zeegroen helemaal trending. Maar ook zachtere groentinten zoals pastelgroen en groengrijze kleuren doen het bijzonder goed in de badkamer.

4. Kopertinten

Goud- of bronskleuren blijven onverminderd populair in 2021. Kranen of douchekoppen gemaakt van brons- of goudkleurig materiaal geven een warme uitstraling aan je badkamer. Ook details zoals goudkleurige deurknoppen geven meteen extra sjeu aan je badkamer-look. Als je fan bent van deze trend dan mag dit zeker niet ontbreken!

5. De ‘slimme’ design badkamer

Ben je een designliefhebber? Dan is de volgende trend wat voor jou! Een smart douche die je met een touchscreen kunt bedienen, slimme kranen en spiegels met ingebouwd radiosysteem of lampen met sensor die aanspringen zodra je de badkamer binnen loopt. Gadgets voor in de badkamer worden steeds populairder. Let er wel op dat je een dekkende opstalverzekering hiervoor hebt, als je hiervoor leidingen of stroompunten gaat verleggen. Zo sta je nooit voor verassingen, en kun je jouw design badkamer zo ‘smart’ maken als je zelf wilt!