Een slaapkamer is een ontzettend belangrijke ruimte in je huis. Dit is namelijk de plek waar je ’s avonds gaat slapen en waar je dag ’s ochtends begint. Genoeg redenen om te zorgen dat dit een prettige, stijlvolle ruimte is waar je lekker kunt ontspannen. Kan jouw slaapkamer wel een nieuwe look gebruiken? Met een nieuw likje verf op de muur creëer je al snel een fris effect. In dit blog vertellen we je over de trends op het gebied van slaapkamer kleuren in 2022. Heb je de ideale kleur gekozen? Dan komen de professionele schilders van De Bell Schilderwerken in Breda graag bij je langs om jouw slaapkamer van een nieuw kleurtje te voorzien. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat.

Slaapkamer trend 1: groen, groener groenst!

De groene interieurtrend is al een tijdje in opmars. Ook in 2022 zien we veel groen terugkomen in de slaapkamers. En terecht! Met een mooie groene muur in je slaapkamer creëer je een chique, rustige uitstraling. Het mooie van deze kleur is dat hij past bij een heleboel verschillende interieurstijlen. Combineer je groene muur bijvoorbeeld met wit en beige voor een rustige look. Ga jij voor glamour? Een groene muur combineert ook heerlijk met gouden accenten! De populairste groentinten zijn saliegroen, lichtgroen en donkergroen.

Slaapkamer trend 2: donkere kleuren

Misschien is deze trend voor sommige mensen nog wat spannend, maar slaapkamers in donkere kleuren gaan we in 2022 veel zien. Denk hierbij aan muren, meubels en beddengoed in kleuren als:

– Donkerblauw

– Antraciet

– Bordeaux

– Zwart

– Donkergroen

Wees niet bang dat dit je slaapkamer ongezellig maakt. Donkere kleuren kunnen juist erg sfeervol zijn! Je zult zien dat het geheel ook lekker rustig zal blijven ogen wanneer je je gehele interieur in dezelfde tinten kiest.

Slaapkamer trend 3: boetiek chique

Deze trend is terug van weggeweest: het klassieke interieur met een moderne twist. Deze stijl doet ons direct denken aan de gezellige boutique hotels waar we graag vakantie vieren. Voor deze stijl hoef je geen gekke verfkleuren op de muur te kiezen. Ga jij voor neutrale kleuren zoals wit en beige. Voordeel hiervan is dat je je interieur gemakkelijk kunt aanpassen wanneer je daar zin in hebt. Kleuraccenten breng je aan door middel van beddengoed, gordijnen en woonaccessoires. Deze kun je kiezen in leuke kleurtjes zoals geel, roze of donkerblauw. Zo vormt het toch een modern en speels geheel.