Het plaatsen van een aanbouw door De Aanbouw Expert biedt tal van voordelen en om tot een mooi resultaat te komen zijn er enkele aandachtspunten die men niet uit het oog mag verliezen; we zetten even alles op een rijtje.

Bijkomende ruimte

Een aanbouw is natuurlijk dé oplossing voor een ruimere woning en kan door het gebruik van grote ramen en/of dakkoepels ook zorgen voor meer lichtinval. In vele gevallen is de uitbreiding te situeren achteraan de woning waarbij de bestaande achtergevel intact blijft of geheel of gedeeltelijk wordt opengebroken. Maar niet alleen het gelijkvloers biedt mogelijkheden tot uitbreiding, in sommige gevallen is het zeker in overweging te nemen ook het dak te laten uitbouwen, wat dus extra ruimte met zich meebrengt. Bij het aanbouwen is niet alleen de grootte en het buitenzicht van belang, men moet ook aandacht hebben voor het interieur. Denk hierbij ook aan elektriciteit en verwarming: waar had u bijvoorbeeld graag stopcontacten en radiatoren gehad?

Meerwaarde

De kostprijs varieert van laag naar hoog al naargelang het concept: gaande van een kleine aanbouw in prefab tot een grote op maat uitgewerkte traditionele aanbouw. Maar wanneer de werken degelijk zijn uitgevoerd en het concept mooi aansluit bij de bestaande woning betekent een aanbouw ook altijd een meerwaarde voor de woning. Een aanbouw laten plaatsen door De Aanbouw Expert is dus steeds een goede keuze.

Een aanbouw van kleine omvang vraagt geen vergunning, maar hou er rekening mee dat bij grotere projecten of wanneer bijvoorbeeld door ingrijpende werken de stabiliteit van de bestaande woning in het gedrang kan komen u mogelijk wel een bouwvergunning nodig heeft en een architect moet inschakelen.

Uitstekende isolatie

Naast een stabiele constructie op een degelijke fundering wordt er natuurlijk ook rekening gehouden worden met de huidige isolatienormen. Het is daarom van zeer groot belang aandacht te schenken aan een goede aansluitende isolatie: u breekt immers door de isolatieschil van de bestaande woning. De Aanbouw Expert zal er dan ook zeker voor zorgen dat er geen koudebruggen ontstaan bij de plaatsing van de aanbouw om alzo de continuïteit in de isolatieschil te vrijwaren.

U ziet het, een bekwame aannemer is een must: een aanbouw laten plaatsen door De Aanbouw Expert biedt hierin dan ook alle zekerheid, er zal immers gegarandeerd met al deze punten rekening worden gehouden.