Bent u op zoek naar een rolsteiger, maar weet u gewoonweg niet welke u moet kiezen? Wij snappen dit heel goed, er zijn namelijk diverse mogelijkheden en alle aanbieders hebben weer een andere samenstelling. In deze blog helpen we u graag op weg om de juiste keuze voor een goede steiger te maken. Want u moet bij vele zaken stil staan en de keuze voor de juiste stellage is essentieel, zowel voor uw veiligheid als uw portemonnee.

Rolsteiger: hoe stel ik deze samen

Bij het kopen van een rolsteiger moet u vooraf al enig idee hebben welke kant u op wilt. Hiermee bedoelen we: op welke hoogte bent u veelal werkzaam? Welke lengte moet het platform hebben en moet deze ergonomisch zijn voor uw rug (lichtgewicht)? Wij hebben voor u een lijstje samengesteld die u bij langs kunt lopen om tot een goede keuze te komen:+

  • Stel de werkhoogte vast: werkhoogte is platformhoogte + 2 meter
  • Maak  een keuze uit de vloer lengte: 1.85, 2.45 of 3.05 meter
  • Kies het soort vloer: lichtgewicht, of hout materiaal
  • Moet de rolsteiger voldoen aan de nieuwe opbouwregels
  • TIP: Overweeg om de steiger i.c.m. een steigeraanhanger te kopen

Rolsteiger opbouwen volgens nieuwe norm

Sinds 2018 gelden nieuwe opbouwregels voor het op -en afbouwen van rolsteigers. Deze regels zijn verplicht als u de steiger professioneel gebruikt. De inspectie SZW is dan ook al druk bezig in het land om zowel de grote als kleine bedrijven te controleren op het gebruik van de nieuwe regels. Indien u hier niet aan voldoet dan kan u een boete tegemoet zien. De regels zijn bedacht om het aantal ongelukken terug te dringen. Steigers dienen dan ook voortaan opgebouwd te worden met zogenaamde: voorloopleuningen. U plaatst deze leuning in het frame, vervolgens een platform met luik, waarna u naar boven klimt. Zo bouwt u door tot de gewenste hoogte is bereikt. Een specialist kan u hier nader over informeren.

Rolsteiger: keuze voor gewenste hoogte

De rolsteiger moet voldoen aan de gewenste hoogtes waarop u vaak werkzaam bent. In de steigerbranche hebben we het altijd over platformhoogte en werkhoogte. Het verschil tussen deze twee: platformhoogte + twee meter is werkhoogte. Een veel gekozen werkhoogte is 10.20 meter. Vaak wordt deze aangeschaft met een extra set wielen zodat de steiger eenvoudig opgesplitst kan worden in twee losse rolsteigers.

Rolsteiger kopen; hulp nodig?

Een rolsteiger is een waardevolle investering, laat u daarom altijd goed informeren door een specialist. De professionele partij die u hier goed bij kan helpen is laddersenrolsteigers.nl. Met een jarenlange ervaring en een keuze uit de beste merken zit er bij hen altijd iets goeds voor u tussen. Let op: doe de aankoop in een keer goed, dit bespaart niet alleen veel geld, maar zorgt ook voor een stuk extra rust en veiligheid. Want veiligheid gaat toch boven alles?