Voor de meeste mensen is douchen een onderdeel van de dagelijkse routine. De douche in de ochtend om wakker te worden of om fris te worden na het sporten en te ontspannen na het werk. Als men gebruik maakt van een bad om in te douchen is men vaak in de weer met douchegordijnen, die soms als een koude verrassing aan het lichaam kleven. Veel meer comfortabeler en ook handiger is een Novellini douche in de badkamer die kan bestaan uit een douchewand of, indien toepasbaar, een complete douchecabine. Die geeft de badkamer een meer open karakter en weerhoudt de waterstraal van de handdouche ervan de badkamer binnen te dringen. Ook is een douchewand of -cabine een betere afscherming tegen eventueel spetterende water. Over het algemeen wordt er bij het plaatsen van een Novellini douchecabine ook een douchebak van hetzelfde merk gebruikt, die in verschillende uitvoeringen te leveren is.

Novellini douchebakken in elke maat

Bij een installatie in een hoek kan er een rechthoekige Novellini douchebak en douchecabine worden toegepast maar ook uitvoering zoals een vijfhoek of een kwartronde douchecabine met douchebak zijn beschikbaar. Als u ruimte in de badkamer wilt besparen, kunt u kiezen voor een douchebak die is afgerond of voor een kleiner formaat, alle hiervoor noodzakelijke productinformatie, inclusief de bijpassende cabines of inloopwanden, vindt u bij Sani-bouw op de website. Deze douchebakken zijn ook verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Een vlak model biedt gemakkelijke toegang, terwijl een hoge rand kan worden gebruikt bij kleine kinderen om het spetteren van het water tijdens het spelen beter tegen te gaan.  

 

Levensloopbestendige douche

Douches, die geen douchebak hebben, zorgen voor de drempelloze toegankelijkheid. Geen randen of opstapjes, maar slechts een doorlopende tegelvoer die middels de juiste producten zoals: tegellijm, voegsel en kimband perfect waterdicht wordt gemaakt. De douchedrain ligt in dergelijke gevallen, ook voorzien van waterdichte aansluitingen, in de betegelde vloer van de badkamer. De douchevloer is voorzien van een minimale helling, zodat het water ook naar de afvoergoot of het putje toe kan stromen. Deze douche is ideaal voor ouderen en gehandicapten en kan ook worden uitgerust met een opklapbare douchestoel. Een levensloopbestendige Novellini douchecabine die ook uitgerust kan worden met een Novellini Revolution opklapbaar zitje, een hoofddouche of een ingebouwde plafonddouche voor nog meer ontspanning in de badkamer. Wij kunnen u hierover uitstekend adviseren en helpen u graag bij het selecteren van de voor u beste Novellini douche artikelen op http://www.sani-bouw.nl/.