Ben je een nieuwe woning aan het bouwen en wil je daarbij ook echt rekening houden met het milieu en het liefst zo duurzaam mogelijk bezig zijn? Dan hebben we diverse tips voor je waar jij je voordeel mee kunt doen. Groen is nu eenmaal de toekomst. Ook via https://www.budgetisolatieshop.nl/ vind je tal van goede tips.  

Tip 1: Stel een budget voor duurzaamheid op

Als je een woning gaat (laten) bouwen hoort daar natuurlijk altijd een plan bij dat van tevoren wordt opgesteld. Hierin wordt een tekening van het huis opgenomen, maar kan  bijvoorbeeld ook bepaald worden welke materialen worden gebruikt en hoeveel deze kosten. Als je voor duurzaam kiest, moet je er rekening mee houden dat de gekozen materialen duurder uitvallen dan reguliere producten. Omdat ze echter beter zijn voor het milieu, loont de investering wel altijd en heb je er op den duur veel plezier van. Kijk altijd goed wat je budget is en probeer je daar zoveel mogelijk aan te houden.

Tip 2: Probeer zoveel mogelijk duurzame materialen te gebruiken

Een woning op een zo duurzaam mogelijke manier bouwen is tegenwoordig heel normaal en daarmee ben je ook meteen groen bezig. Met inachtneming van het milieu bouwen betekent niet alleen dat de bouw zelf op duurzame wijze geschiedt, maar dat je ook voor zo duurzaam mogelijke producten kiest voor het bouwen. Duurzame producten worden gemaakt zonder schade toe te brengen aan het milieu. De fabricage ervan is zo duurzaam mogelijk gedaan en de producten zelf gaan lang mee of hebben weinig onderhoud nodig. De kosten ervan haal je er binnen een aantal jaren ook uit.

Tip 3: Laat goede isolatie aanbrengen in de woning

Een goed punt waarmee zeker rekening gehouden moet worden als je een duurzame woning bouwt, is de isolatie. Deze kan op tal van manieren worden gedaan en er zijn diverse soorten isolatiemateriaal te koop. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan PIR of EPS maar kijk vooral goed naar welk materiaal jou het meeste aanstaat en maak de juiste keuze. Goed kijken en producten met elkaar vergelijken loont altijd. Goed isoleren zorgt voor weinig warmteverlies in koude maanden als je moet stoken en de warmte houd je ook buiten in de zomer waardoor de airco minder hard hoeft te werken.

Tip 4: Laat zonnepanelen plaatsen

Iets waar je natuurlijk echt niet meer onderuit kunt als je een nieuwe en duurzame woning laat bouwen, zijn zonnepanelen. Hiermee wek je op een duurzame manier energie op en spaar je zeker het milieu. Heb je zelf met een mooie zomer een teveel aan stroom? Dan bestaan er ook mogelijkheden om deze met anderen te delen. Het is zeker ook zinvol om zoveel mogelijk apparaten op groene energie te laten draaien zodat het niet belastend is voor het milieu. Zeker niet vergeten om geen gebruik meer te maken van gas(leidingen laten leggen is dan ook niet meer nodig) en laat een warmtepomp plaatsen die op elektriciteit werkt en vele malen schoner is dan een CV-ketel.