Het verduurzamen van woningen wordt steeds belangrijker. Of het nu gaat om het gebruik van LED-verlichting of betere isolatie, alle vele tips en tricks hebben de revue gepasseerd. Maar hoe gaat dat dan voor de buitenkant van jouw woning? In dit artikel geven je graag 4 tips voor verduurzamen van het exterieur van jouw woning. Van zonnepanelen tot kunststof gevelbekleding: je kunt een hoop doen om jouw huis verder te verduurzamen!

Gevelisolatie 

Zowel binnen als buiten de woning is isolatie ontzettend belangrijk voor het verduurzamen van het huis. Binnen kun je de woning beter isoleren door vloerisolatie en tochtstrips, maar ook buiten kun je de isolatie van het huis verbeteren, bijvoorbeeld door gevelisolatie. Door de gevel van het huis beter te isoleren, bijvoorbeeld door spouwmuurisolatie, verlies je minder energie. Door de buitengevel goed te isoleren heeft u geen last meer van vocht en tocht. Gevelisolatie is duurzaam, milieuvriendelijk én zorgt voor een aanzienlijke besparing op stookkosten.

Gevelbekleding 

Kan de gevel van jouw huis ook wel een opknapbeurt gebruiken? Verdiep je dan eens in bijvoorbeeld keralit kunststof gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding is ontzettend duurzaam doordat het jarenlang meegaat én bijna niet vraagt om onderhoud. Deze vorm van gevelbekleding is in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar zodat het helemaal past bij jouw stijl woning. Een kostenefficiënte investering en ook nog eens milieuvriendelijk. Er hoeven geen bomen gekapt te worden en zo draag je je steentje bij tegen de ontbossing. Klinkt goed, toch?

Beglazing 

Ontzettend veel, vooral oudere, woningen kunnen veel energiewinst behalen door te investeren in betere beglazing in huis. HR++ glas (hoogrendementsglas) is sterk isolerend dubbel glas, dat steeds meer wordt gebruikt voor ramen in woningen. Door te investeren in HR++ glas of triple glas krijg je minder kou door de ramen, houd je warmte beter binnen en bespaar je dus op energieverbruik in huis. En het is nog gunstig qua geluidsisolatie en inbraakveiligheid ook. 

Zonnepanelen 

Een artikel over het verduurzamen van jouw woning is natuurlijk niet compleet zonder het tippen van zonnepanelen. Er is ongetwijfeld geen één duurzame stap zó populair als het plaatsen van zonnepanelen. En met goed recht want zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren, relatief betaalbaar (en vaak gesubsidieerd) en financieel heel rendabel. Door zonnepanelen op je dak te installeren spaar je niet alleen het klimaat. Je bespaart ook op je energiekosten. Ook bij bewolkt weer profiteer je van de zon en wek je een deel van je eigen stroom op een duurzame manier op.