Misschien ga je voor het eerst samenwonen, of verhuis je naar een grotere woning, of misschien ben je gewoon toe aan wat nieuws: er zijn genoeg redenen om het huis een nieuwe inrichting te geven. Maar misschien wil je dit keer wel eens iets in je huis hebben dat niet standaard in de stijlstudio’s van de Ikea staan. Met deze items geef jij je woonkamer een touch die niet zomaar iedereen heeft. 

Kapstok

Een goede manier om bij de ingang van je huis een strakke, maar stijlvolle indruk te maken, is met een goede kapstok. Het is een meubel dat door velen vaak over het hoofd wordt gezien en waar daarom bij het inrichten van het huis niet veel aandacht wordt besteed. Er zijn echter talloze designkapstokken die jouw inkomsthal uniek kunnen maken. 

Daarnaast is het ook goed om na te denken wat voor soort designkapstok jij moet hebben. Woon je met veel, dan moeten er genoeg haakjes aan de kapstok zitten. Woon je met kinderen? Zorg er dan voor dat je een kapstok neemt die je laag op kan hangen. 

Een goede, functionele kapstok kan ook voor veel rust zorgen in de inkomsthal. Als alle jassen, mutsen, sjaals goed op de kapstok passen, komt er een einde aan de vage hoop jassen die de ruimte onrustig maakt.

Strakke functionele kapstokken die er ook nog mooi uit zien, vind je helaas niet zomaar. Toch zijn er verscheidene webshops die designkapstokken aanbieden, zoals bijvoorbeeld Colorhanger

Vloerkleedjes

In veel Nederlandse huishoudens zie je in de woonkamer onder de bank een groot rechthoekig vloerkleed liggen. Het is natuurlijk functioneel, maar voor een uniekere inrichting kan je er ook mee experimenteren. Zo kan je bijvoorbeeld in plaats van een groot vloerkleed, een aantal kleinere nemen. Varieer tussen vormen en kleuren, om je eigen woonkamervloer om te toveren tot een kleurrijk canvas.

Klok

Nog een item dat vaak te weinig aandacht krijgt tijdens het inrichten is de klok. Er wordt dagelijks tientallen keren op gegeken, dus neem deze mee in je inrichting! Er zijn genoeg designklokken die binnen verschillende woonstijlen passen. Om je klok te laten passen bij je Colorhanger designkapstok, kan je bijvoorbeeld gaan voor een minimalistisch, industrieel design.