Het is waar dat smartphones het bijhouden van de tijd voor veel mensen gemakkelijker hebben gemaakt, maar hoe zit het met de traditionele papieren planner? Wij vinden dat een agenda onmisbaar is in het gebruik van plannen en onthouden! Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Reden 1: Schrijven is onthouden

Het hebben van een handgeschreven agenda maakt het makkelijker om je dag te onthouden. Een onderzoek heeft aangetoond dat dingen opschrijven beter is voor je geheugen dan typen, daarom bewaar ik de mijne waar ik ze altijd kan zien. Het helpt me ook om al mijn afspraken bij te houden, omdat ik alles in één ruimte heb georganiseerd.

Reden 2: Geen digitale prikkels en frustraties

Je hebt misschien je agenda op je telefoon, maar er zijn ook andere apps zoals social media & e-mail notificaties. Soms kan de weg naar het vinden van wat je nodig hebt bezaaid zijn met afleidingen (instagram, grappige memes op Facebook) die het moeilijker maken om snel te vinden wat je zoekt. Niet alleen dat, maar u hoeft zich nooit zorgen te maken over het bijwerken van uw papieren agenda. Hij loopt niet vast en vereist minder inspanning, wat weer een langere levensduur van de batterij van je smartphone.

Reden 3: Een agenda is veelzijdig

Een fysieke agenda is veel meer dan alleen een agenda, het is ook een planner, agenda en schetsboek. Het is fijn om een lege takenlijst te hebben waar taken zonder problemen kunnen worden doorgestreept.

Reden 4: Ruimte voor creativiteit en persoonlijkheid

Plak foto’s of stickers op je agenda of schrijf een quote die indruk op je maakt. Schets een grappige foto tijdens een saaie vergadering of verduidelijk een belangrijke afspraak met kleurgecodeerde cijfers. Ik heb dit de afgelopen jaren gedaan en het werkt echt! Je humeur verbetert onmiddellijk daarna, en aan het einde van het jaar heb je een geweldige agenda.

Agenda kopen bij Wolfslag.nl

Mocht je eens een kijkje willen nemen in het brede assortiment van alle agenda’s dan is de webshop van Mijnwolfslag.nl de perfecte site voor jou! Zij hebben voor ieder wat wils!