Het rieten dak heeft een prachtige uitstraling. Het kan dan ook een goed idee zijn om een rietdekker Gelderland in te huren. Alleen wat moet je allemaal weten als je van plan bent om een rieten dak te laten plaatsen? Hieronder lees je alles over het rieten dak. Zo weet je precies wat de voordelen van het dak van riet zijn. Als je een dak van riet overweegt, raden we je aan om door te lezen.

Riet geeft niet zoveel risico op brand als je zou denken

Veel mensen zien af van een rieten dak, omdat ze denken dat het dak minder brandveilig is. Het is dan ook goed om te weten dat de rieten daken van tegenwoordig veel brandveiliger zijn dan vroeger. Tegenwoordig zal de rietdekker Gelderland namelijk meestal met een gesloten constructie werken. Bij deze werkwijze wordt het riet aan een dichte ondergrond bevestigd. Hierdoor krijgen de vlammen geen zuurstof vanaf onder als het dak ooit vlam zou vatten. Riet is tegenwoordig dus veel brandveiliger dan vroeger het geval was. De hedendaagse rieten daken zijn ook goed geïsoleerd.

Waarom een rietdekker Gelderland benaderen?

Een rieten dak heeft een aantal grote voordelen. Om te beginnen is de uitstraling van het rieten dak uniek. Een huis met een rieten dak valt op. Het rieten dak ziet er toch heel anders uit dan een dak van dakpannen. Dit is de voornaamste reden dat veel mensen voor het rieten dak kiezen. Riet is ook een zeer licht materiaal. Dit zorgt ervoor dat de constructie van je dak minder gewicht hoeft te dragen.

De juiste rietdekker Gelderland vinden

Als je een rieten dak wilt laten plaatsen, dan is het belangrijk om dit over te laten aan een professionele rietdekker Gelderland. Er zijn verschillende rietdekkers in de provincie Gelderland te vinden. Het is aan te raden om de verschillende partijen op basis van recensies en prijs te vergelijken. Zo wordt het eenvoudig om een goede partij te vinden. Vooral recensies kunnen je een goed beeld geven van de werkwijze van een bedrijf.

Onderhoud aan het rieten dak

Vaak kan de rietdekker Gelderland ook onderhoud aan rieten daken verrichten. Als er schade aan het rieten dak is ontstaan, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met een rietdekker op te nemen. Bovendien heeft een rietdekker ook jaarlijks preventief onderhoud nodig. Het is een goed idee om hier bij de aanschaf al rekening mee te houden. Overigens geldt ook voor de meeste andere soorten daken dat ze jaarlijks onderhouden moeten worden.

Conclusie

Een riet dak ziet er mooi en authentiek uit. Veel mensen vinden de uitstraling prachtig, maar zien er vanaf vanwege de brandveiligheid. Ten onrechte, want het rieten dak zorgt niet meer voor zoveel risico op brand als vroeger. De rietdekker Gelderland maakt tegenwoordig namelijk vaak gebruik van een gesloten constructie. Als je een rieten dak wilt laten plaatsen, dan is het aan te raden om hiervoor de juiste dakdekker te benaderen. Het best kun je recensies op het web lezen om te bepalen hoe de werkwijze van de dakdekker is.