Nu het winter is, is het lastig om groenten en planten in de tuin te kweken. Maar, hier is er een oplossing voor, namelijk een tuinkas! Lees verder hoe je gedurende het hele jaar toch nog kunt tuinieren met een twist.

Tuinkas kopen

Tuinkassen zijn te vinden in verschillende soorten en maten, dus is het belangrijk om te oriënteren wat er beschikbaar is en wat je nodig hebt. Hierbij is het dus enorm belangrijk om te letten op de afmetingen ervan. Je wilt natuurlijk niet dat de tuinkas alle ruimte in je tuin inneemt aangezien het maar een toevoeging is!

Warmte en verlichting

In een tuinkas is het belangrijk dat het temperatuur hoog genoeg is zodat de planten kunnen groeien. Dit houdt natuurlijk in dat het warmer is dan buiten. Let dus goed op dat het niet gaat tochten en dat je kas goed geïsoleerd is. Hiermee bespaar je niet alleen energiekosten, maar bevorder je ook nog eens de groei van je plantjes!

Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk dat er voldoende licht naar binnenkomt in de kas. Daarom is het noodzakelijk dat de tuinkas niet in de schaduw wordt geplaatst. Dit gaat namelijk ten koste van je plantjes en dat wil je natuurlijk niet!

Schermdoeken

In tegenstelling tot het feit dat een kas goed verlicht moet zijn, kan het in sommige gevallen zo zijn dat je wat verduistering nodig kan hebben voor bepaalde plantjes. Daarvoor kun je gebruik maken van van een schermdoek in je kas of een aluminium schermdoek. Deze schermdoeken verduisteren en verkoelen de ruimte op een effectieve manier waarop je ook energie bespaart. Wat ook goed is om te weten is dat deze tegenwoordig ook online te verkrijgen zijn, dus dan kun hier je alvast informatie over opzoeken.