Tips om te verbouwen in een kas

Ben je in de zomer een fanatieke verbouwer van groenten en planten in de tuin, maar wil je dit gedurende het hele jaar kunnen? Dan is een tuinkas ideaal voor jou. Lees gauw verder wat je hiervoor kunt doen.

Aanschaffen tuinkas

Om te beginnen, een korte uitleg over wat een tuinkas nou precies is. Een tuinkas is vaak in de vorm van een glazen huis waarin je planten en groenten kunt telen. Bovendien, is het hierin ook makkelijk om veel licht binnen te laten waardoor de groei van de gewassen wordt bevorderd. Oftewel, de perfecte manier om ook in de overige seizoenen te verbouwen!

Voordat je een kas gaat aanschaffen, moet je rekening houden met een aantal zaken zoals bijvoorbeeld een groeilicht. Zoals het woord al zegt, het licht  helpt de plantjes om te groeien en is ook in de vorm van een led groeilicht te vinden zodat er minder warmte wordt verbruikt en het de plantjes niet oververhit.

Waarom moet je hier rekening mee houden?  Het is namelijk zo dat de installatie hiervan nogal veel ruimte in beslag kan nemen en dit te krap kan zijn mocht je al een tuinkas aangeschaft hebben. Dit is natuurlijk zonde, dus ga eerst aan de slag met de lichten.

Zodra de verlichting op orde is, kun je gaan kijken naar de afmetingen en welke kas hierbij past. Deze zijn overigens in verschillende soorten en maten te vinden dus let er goed op welke past in jouw tuin en bij de gewassen die je wilt telen.

Tot slot is het ook een aanrader om ervoor te zorgen dat er geen koude lucht en tocht in je kas komen. Je wilt namelijk geen warmte kwijt raken en zo meer uitgeven aan verwarmingskosten.