U hoopt vanzelfsprekend dat het u nooit zal overkomen, een inbraak in uw woning. Toch vinden er jaarlijks enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland en België. Reden genoeg om de beveiliging van uw woning nog een extra keer na te lopen. Buiten het feit dat u tal van waardevolle voorwerpen kunt verliezen bij een inbraak, gebruiken inbrekers steeds vaker geweld. U moet toch niet denken aan de gevaarlijke situaties, die hierbij in uw woning kunnen ontstaan? Wij spraken met een slotenmaker te Utrecht, die ons meer vertelde over de mogelijkheden om de beveiliging van uw woning te verbeteren.

Heeft u al cilindersloten in uw deuren?

Bij het beveiligen van uw woning is het belangrijk om te beginnen bij de basis: de sloten in uw ramen en deuren. In veel woningen gebruikt men momenteel cilindersloten met twee contactpunten in de deurpost, wat voorheen als een degelijke beveiliging werd gezien. Tegenwoordig kan dit echter een stuk beter, door te kiezen voor cilindersloten met drie contactpunten. Zoals u zult begrijpen kost het een inbreker hierbij meer tijd om uw deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden ook vergroot wordt.

Naast het belang van de juiste sloten in uw deuren, zijn ook goede sloten op ramen belangrijk. Hierbij is het gebruikelijk om te kiezen voor bijzetsloten, die voorkomen als insteek- en oplegsloten. Het is afhankelijk van uw raamkozijn, welk type bijzetsloten het meest geschikt is in uw geval. Insteeksloten worden logischerwijs in uw raamkozijn geschoven en zitten dus meer verwerkt. Een oplegslot daarentegen ligt op uw kozijn en is dus nadrukkelijk aanwezig. Het hangt onder meer van de manier waarop uw raam geopend wordt af, welk type bijzetslot het beste past.

Een erkende slotenmaker bij u in de buurt, kan u meer vertellen over het beveiligen van uw woning.