Veel mensen denken niet aan geurolie bij het creëren van sfeer in je huis. Je woning is ingericht door de kleuren aan je wand en meubelen die je zelf mooi vindt. Sfeer creëer je door geuren, kleuren en inrichting. Denk daarbij aan zachte kussentjes voor op de bank, een mooi kleed voor op de vloer, sfeerverlichting en kaarsen. Maar geurolie in huis geeft je woning een extra knusse geursfeer. Het maakt van je woning een echt thuiskomen. Het brengt rust en ontspanning en is gezond voor je gemoedsrust. Je kiest de geur die helemaal aansluit aan jouw persoonlijke voorkeur en die jij lekker vindt.

Geurolie brengt rust en warmte in jezelf

Als je door een drukke winkelstraat loopt, ruik je veel verschillende geuren door elkaar heen. Veel winkels gebruiken geurolie om klanten op hun gemak te stellen. Het winkelt prettiger en mensen blijven vaker langer hangen in de winkel, wat het koopgedrag bevordert. Geurolie heeft in je eigen huis ook hetzelfde effect. Je vindt het fijn om thuis te zijn en je komt tot rust door de olie. Standaardgeuren zijn rozen, vanille, lavendel en oceaanbries. Je kunt zelf het luchtje kiezen dat het beste bij jou past. Tegenwoordig kun je in de winkel (of gewoon thuis) je eigen geurolie maken. Houd je liever van fruitgeuren, ook dat behoort tot de mogelijkheid. Het gaat erom dat je de juiste geur vindt die helemaal bij je past en waar jij vanbinnen warm van wordt.

Hoe gebruik je geurolie?

Er zijn verschillende manieren om geurolie op de juiste manier te gebruiken. Je hebt speciale oliebranders waarbij het vermengd wordt met water, en verwarmd wordt door een (geur)kaarsje. Mooie decoratie voor op de vensterbank of op een dressoir of tafel. Een andere manier om geurolie te gebruiken is om in een spuitflacon te plaatsen. Een paar spuitjes op je bankstel en in de hoekjes en de geur verspreidt zich snel. Het voordeel is dat de geur lang blijft hangen op een bankstel. Je kunt natuurlijk ook geurolie druppelen. Een beetje op de verwarming sprenkelen of op het vloerkleed of de kussentjes op de bank. Net zo goed dat je geurolie in een smal glaasje met stokjes van bamboe een plekje in huis geeft. Er zijn genoeg mogelijkheden om geurolie te verspreiden in huis. Naast de standaardgeuren zijn er nog tal van exotische en andere geursensaties te verkrijgen bij de geurshops. Probeer zelf je favoriete geurolie uit!