Je zou denken dat het grootste deel van de spullen die je thuis hebt liggen praktisch is. Echter is dit vaak niet het geval. Ga maar eens na wat er allemaal in je huis ligt. Je zal zien dat een groot deel hiervan eerder decoratie is. Toch zijn er spullen die zo praktisch zijn dat ze echt onmisbaar zijn in ieder huishouden.

Horren

Hoe vervelend is het om constant vliegjes en andere insecten in je huis rond te hebben vliegen en kruipen? Vooral in de zomer is dit lastig. Je wil overdag lekker het raam openzetten, maar ondertussen komt de halve insectenwereld mee naar binnen. ‘S nachts wil je onder het genot van een briesje in slaap vallen, maar ook dit wordt lastig. Schaf daarom een inzet hor aan. Met een hor kun je het raam open zetten wanneer je wil, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er insecten naar binnen komen. Er zijn ook horren voor deuren.

Glazen potten

Oogt je keuken altijd een beetje rommelig, hoe goed je hem ook hebt opgeruimd? Slingeren er overal plastic bakjes, bekertjes, zakjes enzovoorts rond? Schaf dan glazen potten aan en reserveer een plank om ze op te zetten. Je keuken ziet er een stuk netter uit als alles in glazen potten zit en het oogt erg gezellig. Ook kun je producten hier lang in bewaren en zijn potten makkelijk hersluitbaar. Er zijn ook glazen potten kopen met teksten erop, zoals ‘koffie’ en ‘noten’. Erg huiselijk en praktisch.

Een opbergmeubel

In geen enkel huis kan geleefd worden zonder opbergmeubel. Hoe opgeruimd je ook denkt te zijn, je zal altijd veel spullen hebben. Belangrijke papieren, spullen waar je niks mee doet maar die je eigenlijk niet weg wil doen, zelfgeknutselde kunstwerkjes van kinderen enzovoorts. Weggooien gaat niet, maar alles rond laten slingeren is al helemaal geen optie. Schaf daarom één of meerdere opbergmeubels aan. Hierin kun je spullen kwijt en als je slim bent, koop je een meubel dat ook nog ergens anders voor kan dienen. Bijvoorbeeld om je TV op neer te zetten. Ook leuk is een opbergmeubel met wieltjes. Dan kun je regelmatig veranderen van plek.

Een afdruiprek

Ben je niet gezegend met een vaatwasser en vind je het stiekem vreselijk om vaak te moeten afwassen? Dan kan het aanschaffen van een afdruiprek erg veel schelen. Met een afdruiprek hoef je je vaat alleen maar af te wassen, drogen is niet meer nodig. Als je je vaat hebt gewassen, zet je het in het rek om het er een paar uur later droog uit te halen. Ideaal.