Vele mensen zoeken een huis met een tuin. Dit omdat zij bijvoorbeeld kinderen of een hond hebben die graag buiten spelen of het gewoon lekker vinden om een klein mini-paradijs te bouwen om op zomerse dagen te kunnen genieten. Maar voor het onderhouden van een tuin heb je een enorm breed scala aan tuingereedschappen die voor verschillende soorten tuinen handig zijn.

Het gras maaien

Liggen er nou vele grasmatten in de tuin is een grasmaaier natuurlijk het eerste gereedschap dat zeker van pas zal komen. Ook hierin zijn er vele soorten en maten. Je hebt grasmaaiers die vrij klein zijn en u zelf achter zal moeten lopen om het gras op een goede manier te maaien. Voor de grotere tuinen zijn er grasmaaiers waar u zelf op kunt zitten. Maar voor diegene die niet zo van grasmaaien houden zijn er ook genoeg grasmaaiers die van een afstandje bediend kunnen worden of zelfs helemaal volgens een schema door de tuin zullen crossen om uw gras te maaien, je kun het zo gek niet verzinnen. 

Besproeiing van de tuin

Voor een kleine volkstuin is het misschien niet helemaal nodig om een sproeier aan te schaffen maar voor de grotere oppervlaktes tuin is dit zeker wel handig. Ondanks het regenachtige klimaat dat Nederland heeft is het gericht bevochtigen van de planten en bloemen in de tuin ook wel erg nodig. Zo kan er voor gekozen worden gardena sproeiers te installeren als beregeningssysteem in de tuin. Zo kun je instellen in welke hoek en over welke as er gesproeid wordt. Dit is natuurlijk de oplossing voor een tuin van 100 m² en hoeft er niet meer met een zware gieter over het terrein gegietert te worden. 

Het kleinere werk

Naast de matten gras en de grotere bomen die wellicht in de tuin staan, zijn er altijd plekken waar handmatig aandacht aan besteed moet worden. Plantenstruiken of een specifiek bosje moet ook onderhouden worden en ook hiervoor zijn er allerlei verschillende handgereedschappen. Zo kun je voor bosjes en hagen husqvarna onderdelen gebruiken om precisiewerk uit te voeren. Dode bloemen moeten uit een heg geknipt worden, afgevallen bladeren moeten voordat ze gaan rotten weggehaald worden. Zo kan er toch wat handwerk overblijven wat dus wel echt gedaan moet worden met goed gereedschap.

De oude vertrouwde tuinslang

Voordat er allerlei high-tech apparatuur op de markt kwam sproeide iedereen op een zonnige zondagmiddag kun tuintjes en dit ging uiteraard prima. Daarom kun je voor zeker een kleinere tuin of voor de onbereikbare stukken voor de sproeiers nog altijd natuurlijk de tuinslang erbij pakken en in een handomdraai is de tuin weer helemaal gesproeid. 

Houd de tuin gezond

Om de tuin en vooral de aarde gezond te houden zijn ook weer de ouderwetse tuingereedschappen zoals een bezem, een hark en een schoffel erg handig om te hebben. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat na veel regenval de aarde een beetje omgewoeld wordt zodat er weer genoeg zuurstof bij de wortels kan komen om de bomen en planten weer te laten groeien. Ook kan een klein schepje handig zijn voor het weghalen van bijvoorbeeld ongedierte of uitwerpselen van dieren die toch in de tuin komen.