Je hebt de stress van het verhuizen overleefd, gefeliciteerd! Na weken anticiperen is het moment eindelijk daar, je kunt gaan pronken met je nieuwe stekkie. Een housewarming biedt daar dé perfecte gelegenheid voor. Het is een laagdrempelige manier om je vrienden en nieuwe buren uit te nodigen om je huis te bewonderen. Klaar om je housewarming te organiseren? Volg dan deze 3 stappen.

1. Wacht er even mee

Je ziet vaak dat enthousiaste nieuwe huiseigenaren gelijk hun housewarming willen organiseren. Onze tip is om eerst even lekker te genieten van je huis. Zorg ervoor dat je eerst even een week of twee rustig gaat settelen. Dan voelt de housewarming als écht als kers op de taart en niet als een stressvol evenement vlak na de verhuizing. Meestal zit je dan nog midden in de verhuisstress. Begin niet met organiseren terwijl je je klassieke hanglampen nog aan het ophangen bent. Het feestje kan wachten!

2. Houdt het praktisch

Zoals verwacht, ben je waarschijnlijk na een verhuizing helemaal gesloopt. Dus de kans dat je zin hebt om complete maaltijden te bereiden is erg klein. Ga daarom voor de simpele opties zoals de borrelplank; lekker makkelijk en altijd goed. Daarnaast kun je ook voor jezelf kiezen om in meerdere etappes de housewarming te organiseren als je het te veel vindt om familie, vrienden en collega’s in een keer over de vloer te hebben. Dit kan je doen in een ochtend, middag en avond of verschillenden avonden verspreid over de week. Het is maar net waar jij zelf zin in hebt.

3. Relax

Als er een feestje is waar het een bende mag zijn in je huis, is het je housewarming. Iedereen begrijpt dat je nog geen tijd hebt gehad om al die dozen op te ruimen. En dat je voor sommige dingen nog een plekje moet vinden. Want waar ga je die stoere design hanglamp ophangen? Boven de eettafel? Of toch op de werkkamer? Misschien kan je daar zelfs met je vrienden over praten. Zij snappen ook dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Als je deze 3 stappen mee neemt bij het organiseren van housewarming, dan loopt het vast helemaal op rolletjes!