Is de kinderkamer erg klein, maar wil je hem toch leuk inrichten? Wij geven je hier wat tips waarmee je meer ruimte kunt creëren. Zodat de slaapkamer een paleisje wordt. 

Denk aan de hoogte van de kamer

Is de kinderkamer erg klein? Benut dan alle ruimte in de kinderkamer door de hoogte in te gaan. Je kunt heel makkelijk de hoogte ingaan door gebruik te maken van hoge kasten. Daarnaast kun je een speels effect met planken creëren. Ook kun je gebruik maken van een hoogslaper. Dit is ideaal voor een kleine kinderkamer, omdat je onder het bed ook nog ruimte hebt voor een bureautje of om speelgoed kwijt te kunnen. Onder een hoogslaper zou je ook lades voor de kleding kunnen maken, want die heb je wel nodig als je kijkt naar wat voor leuke kinderkleding er in Breda voor jouw kind is bij kledingzaak Hippe Ukkiez.

Licht en kleuren

Voor een kleine kinderkamer is het belangrijk om felle kleuren en drukke prints een beetje te ontwijken. Ook hele donkere kleuren zijn niet zo’n goed idee omdat je hierdoor de kamer optisch kleiner maakt. Je kunt de kamer optisch ruimer laten lijken door te zorgen dat er veel licht binnenkomt en door lichtere kleuren te gebruiken. Je kunt de kamer licht maken door voor verschillende kleine lampen te gaan, in plaats van één grote lamp. Als je één grote lamp gebruikt lijkt je kamer sneller donker en hierdoor dus ook weer kleiner. Als je gebruik maakt van kleine lampen, creëer je op meerdere plekken licht.

Accessoires

Accessoires maken de kamer altijd helemaal af. Je kunt door het slim inzetten van accessoires de kamer optisch groter laten lijken. Je kunt namelijk gebruik maken van een spiegel, die de kamer groter laat lijken. Of een leuk vloerkleed kan ervoor zorgen dat de kamer breder of langer lijkt. Kijk dus goed naar wat voor jouw kinderkamer goed werkt. Hopelijk weet je nu wat beter hoe je een kleine kinderkamer het beste kunt inrichten. Alvast succes met het inrichten!