De tuin wordt steeds vaker gezien als verlengstuk van de woonkamer. Met openslaande tuindeuren of een grote schuifpui haal je als het ware de tuin naar binnen en breng je de woonkamer naar buiten. Steeds vaker zien we heerlijke terrassen in de achtertuin, het liefst met een mooie houten overkapping. Ook de serre aan de woning wint in populariteit. Al met al kunnen we wel stellen dat er veel aandacht aan de achtertuin besteed wordt.

De tuin in

Een achtertuin is heerlijk, maar betekent ook dat je zo af en toe flink aan de slag moet. Je wilt immers lekker buiten kunnen zitten, genieten van het heerlijke weer en zonder enige ergernis een kopje koffie kunnen nuttigen. Onkruid wieden, het gras maaien en de heg snoeien zijn slechts enkele werkzaamheden die je zult moeten uitvoeren. Gelukkig kun je het jezelf ook makkelijk maken, door een onderhoudsarme tuin van jouw tuin te maken. Met een paar kleine aanpassingen, is dat zo gepiept.

Houtsnippers en boomschors 

Heb jij een hekel aan onkruid wieden en je tuin harken? Dan zou je op de open plekken ook houtsnippers of boomschors kunnen strooien. Graaf daarvoor eerst enkele centimeters grond uit. Plaats dan worteldoek en strooi hier de houtsnippers of boomschors overheen. Het worteldoek voorkomt de aangroei van onkruid en dat scheelt weer in tijd. Daarnaast staat dit ook nog erg mooi en natuurlijk in je tuin.

De tuinpaden aanpakken

Tuinpaden staan vaak erg mooi in je tuin. Een leuk paadje dat leidt naar ‘geheime’ hoekjes of een pad dat je naar het tuinhuis brengt. Deze paden kun je aanleggen met tuintegels, maar ook halfverharding leent zich hier uitstekend voor. Zo kun je het tuinpad aanleggen met grind of schelpen, maar ook hier kun je de houtsnippers prima gebruiken. Het is ook  mogelijk om tuintegels te combineren met een halfverharding soort. Plaats om de tuintegels enkele centimeters grind en zorg voor een mooie strakke en moderne uitstraling van je tuinpad. 

Het terras

Misschien wel de meest belangrijke plek voor jou in de tuin: het terras. Ook hier zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je het terras overdekken met een overkapping, het terras als een veranda aan je woning plaatsen of juist een vlonder bij het water aanleggen en daar je loungeset plaatsen. Wat je ook van plan bent, het is verstandig eerst alle opties te bekijken voordat je een keuze gaat maken.Zo weet je zeker dat jouw terras straks ‘the place to be’ wordt.