Je huis inrichten: voor de één een klus die fantastisch is, voor de ander een ongelooflijk, lastige opdracht. Heb jij geen kijk op je wat wel en niet in de huiskamer, de eetkamer of de keuken moet neerzetten? Weet je niet hoe je je slaapkamer spannender kan maken dan de kamer al is? Check hieronder dan de regels wat je vooral niet moet doen, zodat je alle vrije hebt om te doen wat wel goed is.

Het hoeft niet bij elkaar te passen

Als al je meubels, accessoires en kleuren helemaal bij elkaar passen, dan lijkt het wel een hotelkamer of vakantiehuis. Probeer dus vooral niet alles te matchen, maar mix and match. Op die manier ziet je huis er niet zo uniform uit als in een reclame en komt de boel veel speelser en gezelliger over. Zorg er wel voor dat de kleuren enigszins overeenkomen, anders lijkt het huis een woonjungle.

Kijk op een andere manier naar opbergruimte

Het mooiste aan een interieur is de minimalistische indruk die het achterlaat. Echter is het ook een feit dat je simpelweg je spullen moet opbergen. Ga daarom op zoek naar een kast die design aandoet, maar toch veel opbergruimte heeft. Mocht je geen uniek pareltje kunnen vinden, dan is het wellicht een idee om een meubelmaker te benaderen. Samen met de maker kun je bekijken wat in je huis past en wat voor stijl het moet zijn.

Veel decoreren en accessoires neerzetten helpt niet altijd

Kussentjes, beeldjes, plantjes en andere ‘dingetjes’ zorgen er niet altijd voor dat je interieur automatisch sfeervoller wordt. Probeer er dan ook niet teveel van neer te zetten. Je woonkamer ziet er dan al snel vol en rommelig uit, terwijl je juist een frisse en cleane leefruimte wil creëren. Kies je accessoires zorgvuldig uit en probeer verschillende looks. Mocht je veel beeldjes, lampjes en andere hebbedingen hebben, dan kun je steeds van look wisselen. Zo is je huiskamer altijd op zijn best.

Ga niet met tegenzin aan de slag

Wellicht liggen de wereld van meubels, kleuren en accessoires jou totaal niet en kost het je de grootste moeite om er een gezellig huis van te maken. Zorg er dan voor dat je inspiratie haalt uit boekjes, programma’s, YouTube en andere social media kanalen zodat je tegenzin verdwijnt en je echt zin hebt om aan de slag te gaan. Mocht je jezelf die moeite willen besparen, dan kun je een interieurstylist inschakelen zoals Moeierboom Art.