Een nieuwe woning is altijd leuk, maar voordat je er daadwerkelijk in kan trekken moet er eerst nog van alles gebeuren. Alle familieleden en kennissen worden bij elkaar gesprokkeld om jou te helpen. Maak vooral van te voren een checklist met dingen die je voor de dag van verhuizing geregeld moet hebben. Zo moet je bijvoorbeeld ruim op tijd de adreswijzigingen doorgeven aan de gemeente, anders kun je ook nog een boete verwachten. Daarnaast zul je van te voren moeten bepalen of alles met eigen vervoer naar het nieuwe huis gebracht kan worden. Indien niet, zou een aanhangwagen huren een goed alternatief zijn. Voordat je deze beslissing kan nemen, zijn er eerst een paar andere stappen die je moet ondernemen.

Meten is weten

Wanneer je de sleutels hebt ontvangen van je nieuwe huis, is het verstandig om eerst alle kamers op te meten. Schrijf deze afmetingen ergens op en maak na afloop een schets van alle ruimtes met de daarbij horende afmetingen. Zo heb je voor jezelf een duidelijk overzicht hoeveel spullen je kwijt kan in alle kamers en hoe de muren lopen.

Hoe minder hoe beter

Na het uitgebreid afmeten, kun je beginnen aan het ordenen van je spullen. Mocht je nou naar een veel ruimere woning verhuizen, kun je natuurlijk alles meenemen. Toch kan het nooit kwaad om al je spullen eens goed door te spitten en de onnodige dingen weg te doen of te verkopen. Dit biedt je weer meer ruimte voor nieuwe dingen. Probeer daarom dus altijd wel wat spullen weg te doen die je echt niet meer gebruikt of niet meer mooi vind. Dit scheelt weer wanneer je alles gaat vervoeren. Indien je nou echt veel moeite hebt om afstand te doen van je interieur, blader dan eerst wat catalogussen af. Kijk wat je graag nieuw zou willen aanschaffen. Als je thuis al over een soortgelijk meubel of accessoire beschikt, kun je deze dus weg doen.

Eigen vervoer of extra aanhang?

Nu kun je voor jezelf bepalen of alles in de auto’s van jou en je hulptroepen past. Mocht het nou niet passen of wil je gewoon simpelweg het risico niet lopen, dan kun je een aanhanger huren. Deze komen in verschillende groten, waardoor er altijd één past bij jouw wensen. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is over een auto beschikken met een trekhaak. Toch kun je niet elke aanhanger zomaar ophalen en diezelfde dag nog verhuizen. Zo moet je voor een aanhangwagen met een huig bovenop zelf zorgen voor een geldig witte kentekenplaat van het trekkende voertuig. Je moet dus bij jezelf goed nagaan wat voor soort wagen je nodig hebt.

Alsje dan uiteindelijk je volledige checklist hebt afgewerkt, kan het verhuizen beginnen!