Wanneer het voorjaar weer in zicht is, is het tijd om even flink door het huis te gaan. Lekker alles schoonmaken en oude troep weggooien zorgt voor een fris en opgeruimd gevoel. Maar niet iedereen zit er op te wachten om het huis helemaal schoon te gaan maken. Wanneer je alles grotendeels schoon moet maken met een sopje en een doek, dan kan het inderdaad ook wel even duren voordat je alles brandschoon hebt. Investeer daarom eens in een aantal handige tools voor het huishouden. Zo heb jij je woning in een mum van tijd een stuk schoner en heb je veel meer tijd over om te genieten van het heerlijke voorjaar.

Snel een schone vloer

Alle vloeren dweilen in je woning kan nogal wat tijd in beslag nemen. Je moet steeds de dweil uitwringen en de doek kan ook nog eens los gaan laten. Maak het jezelf gemakkelijk en schaf een stoomreiniger aan. Je doet wat water in het tankje, vervolgens stoomt het apparaat de vloer helemaal schoon. Hier heb je dus geen schoonmaakmiddel voor nodig. Door de handige vorm (driehoek) kan de reiniger ook in de handige hoekjes komen. De microvezeldoek maak je schoon door deze te wassen in de wasmachine. Een stoomreiniger is overigens niet alleen geschikt om te gebruiken voor de vloer, maar je kan er ook de tegelwand mee reinigen. Deze handige tool is verkrijgbaar bij een huis- en woonwarenhuis.

Weg met al die losse haren

Wanneer je huisdieren hebt, dan is het een feit dat je regelmatig moet stofzuigen. Ze verliezen dagelijks haren die blijven liggen op de grond en op de meubelen. In het voorjaar zijn ze ook nog eens extra aan het verharen. Tijd dus om ook de haren eens goed te gaan verwijderen van alle meubelen en de vloer. Dit kan je doen door handige tools als een pet remover te gebruiken. Dit is een magneet die je over een oppervlak kunt halen en vervolgens de haren en pluisjes aantrekt. Het is ook mogelijk om speciale opzetstukken voor de stofzuiger te kopen voor het verwijderen van alle losse haren.

Investeer in een goede stofzuiger

Nu we het toch hebben over een stofzuigen. Wees niet te zuinig als het aankomt op de aanschaf van een stofzuiger. Wanneer dit apparaat maar een matige werking heeft, dan zal veel stof in je huis blijven liggen. En dat is absoluut niet handig wanneer je bijvoorbeeld een allergie voor stof hebt. Tegenwoordig zijn er genoeg modellen verkrijgbaar die voorzien zijn van een tank en zeer licht van gewicht zijn. Hierdoor is het ook een stuk makkelijker om ook in de hoogte schoon te maken en die spinnenwebben eens te verwijderen.