Een tafel in je woning heeft veel te verduren. Er wordt aan gegeten, gedronken, geknutseld of gehobbyd. Daarnaast is de tafel vaak ook een belangrijk pronkstuk van de kamer. Het dient gezelligheid of klasse uit te stralen, maar tegelijkertijd functioneel te zijn. Door je tafel aan te kleden, maak je van je tafel een gezellig of praktisch tafereel. Een tafelloper, tafelkleed of tafellaken kan daarvoor uitkomst bieden.  

Een tafelloper: praktisch én sfeervol

Een tafelloper is erg geschikt om het interieur wat meer klasse te geven. Een krachtig statement voor extra klasse en gezelligheid. Daarnaast is een Tafelloper ook nog eens erg praktisch. De tafel wordt beschermd tegen krassen of andere gebruikssporen en je kunt zonder zorgen een vaas met bloemen op tafel zetten. Ben je uitgekeken op je tafel, maar is een nieuwe tafel wat teveel van het goede? Ook dan biedt een tafelloper uitkomst. Door een mooie loper uit te kiezen en te plaatsen op jouw tafel, krijgt je tafel een geheel andere uitstraling. Wat je ziet is een ‘nieuwe’ tafel, waar je nog even mee vooruit kunt.

Tafelkleden voor meer warmte in huis

Wil je jouw woonkamer wat meer warmte geven? Leg dan eens een tafelkleed over je tafel. Tafelkleden zijn er in vele soorten en maten. De handgeweven variant is er bijvoorbeeld één die voor warmte en gezelligheid zorgt. Maar ook een Smyrna tafelkleed zorgt voor een bepaalde sfeer in huis. Naast een gezellige en warme aankleding, biedt een tafelkleed ook bescherming aan jouw tafel. Kopjes koffie die over het tafelblad krassen of een omgevallen glas dat zijn sporen achterlaat zijn dan verleden tijd. Het tafelkleed beschermt jouw tafel tegen alledaagse activiteiten.

Gezellig tafelen met een tafellaken

Ook wanneer het etenstijd is kun je de tafel gezellig aankleden. Begin dan met een mooi tafellaken. Tafellakens zijn verkrijgbaar in verschillende motieven en kleuren. Er is dan ook voor elke gelegenheid wel een geschikt tafellaken te vinden. Na deze basis, is het aankleden een eenvoudig werkje. Mooi servies, net bestek en stijlvolle glazen maken het geheel af. Het diner kan beginnen.