Hebt u last van een lekkage? Bent u al op zoek geweest naar waar het water vandaan komt, maar  kunt u de oorzaak niet vinden? Dan kunt u een lekdetectie laten uitvoeren om het lek snel en  effectief op te sporen. Maar wat is dat eigenlijk een lekdetectie en hoe werkt het?  

Waarom een lekdetectie laten uitvoeren 

Hebt u momenteel een lekkage in uw huis? Maar u hebt geen idee waar de lekkage zich precies  bevindt? Heel vervelend, want de lekkage kan veel schade in uw huis veroorzaken. Het is daarom  zeer belangrijk dat u het lek razendsnel vindt. Als u de lekkage niet met het blote oog kunt  ontdekken, dan kan het zijn dat de lekkage zich in de muur of boven het plafond bevindt. Vroeger  moest er dan altijd behoorlijk wat hak- en breekwerk worden verricht, maar tegenwoordig is dit niet  meer nodig. Dit omdat een lekdetectie specialist beschikt over speciale apparatuur om de lekkage op  te sporen.  

Hoe werkt een lekdetectie?  

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met een lekdetectie specialist. De specialist maakt vervolgens een afspraak met u snel de lekkage bij u in huis te  detecteren. In de meeste gevallen kan de specialist nog dezelfde dag bij u langskomen. Met behulp  van speciaal apparatuur kan de specialist de lekkage detecteren. Het voordeel voor u is dat hij het  zonder hak- en breekwerk kan doen. Niet alleen kan de specialist waterlekkages opsporen, ook kan  hij warmtelekken opsporen. Denk bijvoorbeeld aan tocht of warmteverlies.  

Op welke plekken kunnen lekkages worden opgespoord?  

Een lekkage kan op verschillende plekken in of rond uw huis voorkomen. Door middel van een  lekdetectie kan de lekkage op de volgende plekken worden opgespoord:  

• Muren 

• Plafond 

• Daken 

• Vloeren 

• Leidingen 

• Afvoer 

• Riolering 

• Verwarming 

Lekdetectie professioneel laten uitvoeren 

Een lekkage kan grote schade in huis veroorzaken. Denk hierbij aan lelijke vochtplekken op plafonds  en muren of houtrot onder uw dakbedekking. De vochtplekken kunnen na verloop van tijd zelfs  schimmels veroorzaken, hetgeen slecht is voor uw gezondheid. Wacht daarom niet op het moment  dat u een lekkage ontdekt. Kom gelijk in actie, kijk eerst of u het lek kunt vinden. Lukt dit niet, bel  direct naar uw specialist om een lekdetectie uit te laten voeren. Dat bespaart u veel ellende en ook  kosten.