Maak je wooninterieur persoonlijker, door er een vloerkleed te plaatsen. Een vloerkleed zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Vloerkleden geven een accent aan het wooninterieur. Bovendien vult een nieuwe vloerkleed lege plekken op in de buurt van de bank, salon- of eettafel. Ben je van plan om een vloerkleed te kopen, maar weet je nog niet hoe je dit het beste uit kunt kiezen? We geven graag de nodige inspiratietips voor het uitzoeken van een nieuw tapijt.

Afmeting

Kies een vloerkleed uit met de juiste afmeting en vorm. Een bepaalde afmeting zorgt ervoor dat een woonruimte grote of kleiner oogt dan de werkelijkheid. Vorm en afmeting zorgen er samen voor dat de architectuur van de ruimte wordt versterkt. Houd er rekening mee dat een rechthoekige vloerkleed niet in alle wooninterieurs past. Je kunt ook kiezen voor een vierkante of ronde kleed. Wanneer je niet weet welke vorm of afmeting je moet kiezen? Vraag dan gerust advies aan een expert, ze denken graag met je mee.

Soorten kleden en structuren

Vloerkleden zijn er in diverse soorten, zo hebben kleden een bepaald structuur en zijn ze gemaakt van een of meerdere materialen. Wil je een mooie vloerkleed dat bij je wooninterieur past? Kijk dan goed naar de structuur en het materiaalsoort. Bepaalde tapijtstructuren zorgen voor een levendige of luxueuze uitstraling. Naast structuur en materiaal speelt de stijl ook een grote rol. Heb je een moderne interieur, ga dan voor een modern vloerkleed. Moderne vloerkleden vallen op in de woonruimte, door de nieuwe soorten materialen en uitgesproken kleurencombinaties. Heeft je woonkamer een rustige inrichting, ga dan bij voorkeur voor een donkere of lichte kleed die tijdloos is. Gaat je voorkeur liever uit naar een tapijt dat een doorleefd karakter heeft? Dan is een vintagevloerkleed een uitstekende keuze. Populaire tapijtmodellen zijn Bonaparte Vintage vloerkleden. De vintage vloerkleed heeft een klassieke design en is goed te combineren met verschillende wooninterieurs.

Kleur

Kleuren zorgen voor een warme, chique of moderne uitstraling. Heeft je wooninterieur veel lichte tinten en voldoende lichtinval? Dan zorgen donkere kleuren voor een warme sfeer. Het wooninterieur blijft rustig als je gebruik maakt van veel crèmekleuren, beige en grijstinten. Een uitgesproken vloerkleed die hier ook bij past is een Oosters tapijt. Dit soort tapijten zijn zacht en hebben een glanzende uitstraling. Voor vloerkleden met donkere kleuren geldt dat je altijd rekening moet houden met je meubilair. Lichte vloerkleden zorgen voor een chique sfeer. Het is altijd aan te raden om lichte kleden te combineren met donkere ondergronden.

Vloerkleden geven dus een warme en chique sfeer aan je wooninterieur. Zorg dat kleden en tapijten optimaal binnen het wooninterieur passen. Houdt hierbij rekening mee dat je altijd de juiste afmetingen, vormen, materialen en kleuren kiest.