De beste manier om te zorgen dat je nooit meer kreukels in je kleren hebt is door ze te strijken als ze gewassen en droog zijn. Daar heb je niet alleen een strijkijzer, maar ook een strijkplank voor nodig. En als je je rug heel wil houden, heb je een strijkplank op de goede hoogte om te kunnen strijken. Je kunt op beide besparen, bijvoorbeeld met een strijkplank aanbieding . Maar je strijkijzer zal duurder zijn, dus echt besparen doe je met een strijkijzer aanbieding.

Strijkplanken

Voor een strijkplank is het vooral belangrijk dat je de juiste hoogte kunt instellen voor jouw lengte. Daarnaast is ook opbergmogelijkheid vaak relevant. Als je klein woont kun je niet altijd je strijkplank laten staan. Dan wil je dat deze mooi opgeborgen kan worden. Er zijn ook tafelstrijkplanken. Deze nemen minimale ruimte in. Ze zijn ook een stuk kleiner dan een normale strijkplank. Je kunt vooral mouwen er gemakkelijk mee strijken. Voor normale strijkplanken zijn er verschillende opties voor waar je je strijkbout kunt laten.

Strijkijzers

Het strijkijzer is daarnaast ook van belang. Veel strijkijzers kunnen bijvoorbeeld meer dan alleen strijken, zoals stomen. En er zijn verschillen in of ze werken met een draad of juist draadloos. Het is handig om je strijkplank en strijkbout op elkaar af te stemmen, zodat je het strijkijzer netjes weg kunt zeggen als deze nog heet is maar je hem niet meer gebruikt.