Heeft u te maken met een lekkage onder uw dakbedekking? Wilt u uw bestaande dakbedekking laten vervangen voor een nieuw type? In beide gevallen is het verstandig om een vakman in te schakelen. Het kan erg lastig zijn om hierin zelf een keuze te maken, wanneer u niet eerder gewerkt heeft met verschillende soorten dakbedekkingen. Welke mogelijkheden heeft u? Welke oplossing is het meest duurzaam? Hoe voorkomt u een onnodig hoge energierekening door een slechte dakisolatie? Enzovoorts. Een dakdekker komt bij u thuis en kan u van persoonlijk advies voorzien. In dit artikel leest u hier meer over. 

Nieuwe dakbedekking laten plaatsen 

Een van de klussen waarbij een dakdekker u kan helpen, is het plaatsen van een nieuwe dakbedekking op uw dak. Dit is interessant wanneer uw bestaande dakbedekking ernstig versleten is, of wanneer deze is gaan lekken. Ook voor een verhoging van de isolatiewaarde van uw woning kan een nieuw type dakbedekking het overwegen waard zijn. Of wat te denken van een situatie, waarbij u het dak als een dakterras wilt gaan gebruiken? Mogelijk is uw bestaande dakbedekking hier niet geschikt voor. Laat een dakdekker u adviseren over uw mogelijkheden. 

Hulp bij schade aan uw dak en lekkages 

Wanneer er schade aan uw dak is ontstaan, loopt u het risico op een vervelende lekkage. Het vocht sijpelt hierbij via de beschadigingen aan uw dakbedekking bij uw woning naar binnen. Eenmaal onder uw dakbedekking kan het vocht in een houten dakconstructie trekken en voor houtrot zorgen. Iets wat vaak lastig te herstellen is en daarbij risico’s met zich meebrengt. Denk aan het instortingsgevaar van rottend hout. Een dakdekker helpt u de exacte bron van de lekkage te achterhalen en deze voor u te herstellen. Op deze manier wordt een verergering van de lekkage en daarmee van de schade voorkomen.