Welke man droomt nou niet van een eigen mancave? Je kunt de kelder omtoveren tot een plek waar je met vrienden kunt hangen, games kunt spelen en actiefilms kunt kijken. Heb je hier geen ruimte voor in de kelder? Dan kan het ook prima in een extra slaapkamer natuurlijk! Heb je inspiratie nodig voor het inrichten van je mancave? Lees dan snel dit artikel boordevol gave tips voor jouw mancave.

Lekkere bank

Om goed te kunnen chillen heb je natuurlijk een lekkere bank nodig. Een mooie, tweedehands chesterfield staat fantastisch en heel erg mannelijk, maar is ook helaas vrij duur. Gelukkig zijn er veel plekken waar je terecht kunt voor een heerlijke relax bank. Koop een mooie hoekbank in het zwart of een andere donkere kleur, waardoor je echt dat ‘cave’-gevoel krijgt. Eentje waarin je lekker diep kunt wegzakken geniet natuurlijk wel de voorkeur.

Grote televisie

Bij zo’n mooie bank hoort natuurlijk een grote televisie, voor het echte home cinema effect. Ga niet meteen voor de grootste televisie die je kunt vinden, want als het te groot is voor de ruimte krijg je net zo’n stijve nek als wanneer je op de voorste rij in de bioscoop zit. Een televisie moet natuurlijk wel in de kamer passen. Het meest strakke effect krijg je als je de televisie ophangt aan een tv-beugel. Dit biedt ook meer flexibiliteit dan een tv-meubel. De specs van de televisie zijn het belangrijkste. Je kunt het beste voor 4K gaan, ook al is 8K al op de markt, maar daar heb je nu nog weinig aan. Een smart tv is ook wel zo handig, dan kun je snel Netflix- en YouTube-filmpjes kijken op je televisie. 

Bar cart

Het liefst heb je natuurlijk een complete bar in je mancave, maar dat past misschien niet in je budget. Een goede tweede optie is een mooie bar cart, zo’n ouderwets tafeltje waar mooie flessen drank op staan en wat glazen. Helemaal mooi is een bar cart met een wereldbol die je kunt openklappen. Hierin kun je flessen goede whisky, rum, cognac, vodka en nog veel meer doen. 

Entertainment

Het allermooiste aan een mancave is natuurlijk de entertainment. Naast een tv en drank wil je natuurlijk zo’n mooie pooltafel in het midden van de ruimte. Niet iedereen heeft daar geld en ruimte voor, dus een tafeltennistafel of tafelvoetbaltafel doet het eigenlijk net zo goed, en is een stuk goedkoper. Deze spellen zijn super om te doen met je maten, je kunt er zelfs een uitgebreide competitie van maken.