Zie jij het ook wel zitten om heerlijk te relaxen in een hangmat in je eigen huis? Er zijn steeds meer varianten en bovendien is het bewezen dat het heen en weer schommelen in een hangmat een relaxed effect heeft. Sommige mensen vallen er zelfs van in slaap. We vertellen je graag wat meer over de verschillende soorten hangmatten die verkrijgbaar zijn en waar je op moet letten.

Waar komt de hangmat vandaan?

Het is niet helemaal duidelijk maar naar alle waarschijnlijkheid komen de eerste hangmatten uit Zuid- en Midden-Amerika. De meest bekende varianten zijn ook de Braziliaanse hangmat en de Mexicaanse hangmat. Er zit echter een groot verschil tussen. De Braziliaanse hangmat is vaak helemaal dicht, een doek als het ware en voorzien van veel verschillende kleuren. De Mexicaanse hangmat is juist wat meer open.

Een hangmat heeft een relaxed effect

In het verleden zijn er diverse onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat het heen en weer schommelen in een hangmat een ontspannend effect kan hebben. Je kan dit eigenlijk vergelijken met de manier waarop een jonge baby in de wieg heen en weer zou schommelen. Hierdoor valt de baby in slaap omdat het ook een ontspannend effect heeft. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de hangmat. Sommige mensen gebruiken deze ook om daadwerkelijk in te slapen maar de meeste mensen om lekker in te relaxen.

Diverse trendy modellen

Op de website van hangmatwereld.nl vind je werkelijk de wereld aan trendy hangmatten. Veel verschillende modellen, altijd volgens de laatste trends. Je kan hier dus niet alleen een hangmat kopen, maar ook een relaxte hangstoel of een hangmat waar je met de hele familie en kan relaxen. Heb je geen plek om de hangmat op te hangen? Dan is een complete set of een standaard voor je bestaande hangmat ook verkrijgbaar. Daarnaast kan je er ook vanuit gaan dat je een product koopt dat goed voor de wereld is. Het gaat hier namelijk om duurzame hangmatten met het FSC keurmerk.