Als je aan kerstmis denkt, denk je meteen aan kerstbomen en gezellig. Door een kerstboom in de woonkamer te zetten, wordt de ruimte echter niet direct gezelliger. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat wel doet, zodat je helemaal klaar bent voor die gezellige, warme kerstdagen!

Wil jij je woonkamer omtoveren tot een sfeervolle plek waar me tijdens de kerstdagen heerlijk samen kunt genieten? Dan hebben wij een paar leuke tips voor je klaarstaan! De winter staat bekend om de koude en donkere dagen, een beetje sfeer kan dan dus ook helemaal geen kwaad. Lees hieronder hoe je die sfeer in je woonkamer brengt.

Steek de kachel aan

Er is niets zo gezellig als een lekker vuurtje aan terwijl je met een dekentje en een warme kop thee op de bank zit. Er bestaan tegenwoordig erg veel verschillende kachels. Voor het beste hout voor jouw kachel kun je haardblokken kopen bij Golden Flame. Hier kun je verschillende soorten hout kopen. Al deze soorten hout branden anders en geven dus ook weer een andere sfeer aan je woonkamer.

Lampjes en kaarsen

Lampjes zijn niet alleen leuk voor in de kerstboom, ze staan ook erg leuk in de rest van je huis. Zo kun je een snoer met lampjes in een glazen pot of vaas stoppen. Doe hier een kerstslinger of een paar kerstballen bij en klaar is je kerststukje! Deze kerststukjes staan leuk op het midden van de tafel of bijvoorbeeld op vensterbanken. 

Ook kaarsen zijn enorm leuk om weg te zetten. Er zijn verschillende houders, waar we deels over zullen schrijven in de volgende tip.

Andere decoratie

Je kunt je woonkamer geweldig decoreren met verschillende spulletjes. Zo kun je verschillende kaarsenhouders maken van bijvoorbeeld mokken. Schrijf bijvoorbeels X MAS op vier verschillende witte mokken. Steek hier een paar groene naaldtakken in en zet hier een kaars op, zo heb je gezellige kaarsenhouders.

Je kunt ook bijvoorbeeld sokken aan de haardwand hangen, of een kerstkrans boven de haard of aan de deur hangen. Deze passen perfect bij de kerstsfeer. Wat ook leuk is, maar wel wat meer werk kost, is het opzetten van een kerstdorp. Trek een hoop watjes uit elkaar en zet hier wat leuke kersthuisjes op. Deze huisjes zijn vaak prachtig verlicht, soms bewegen ze en maken ze ook geluid.