Je wilt je dak gaan vervangen, of dat nou deels is of helemaal, er zijn wat dingen waar je op moet letten. Gaat de constructie van het dak het houden, hoe lang ligt het dak open en wat gaat het allemaal kosten?

Wat wil je?

Denk na over wat er voor jouw dak nodig is, wil je alleen de dakbedekking vervanging of wil je heel het dak vervangen? Kijk ook naar je budget, als alleen een dakbedekking genoeg is en je hebt niet veel te besteden kies dan ook alleen maar daarvoor om je kosten zo laag mogelijk te houden.

Dakbedekking vervangen

Als de dakconstructie nog in goede staat is, is de dakbedekking vervangen goed genoeg voor weer een perfect dak. Voor hellende daken worden er vaak dakpannen en leien gebruikt. Voor de platte daken wordt er vaker gekeken naar EPDM of roofing.

Alleen de dakbedekking vervanging scheelt ook weer in de kosten en het gaat weer lang mee. Als de isolatie en dergelijke ook nog vervangen moet worden is het slim om dat tegelijk te doen om de kosten daarvan weer te minderen.

Complete dakrenovatie

Het is mogelijk dat de dakconstructie zwaar is aangepakt door vocht of andere omstandigheden. Het is dan verstandig om de complete dakconstructie te vervangen, dit is een prijzige en arbeidsintensieve klus, maar is wel het verstandigst in de meeste gevallen. Deze renovatie is het slimste om uit handen te geven om een zo perfect mogelijk resultaat te creëren.

Afval

Wat er van je dak af gaat, moet ergens heen. Je kan een afzetbak huren voor je bouw- & sloopafval van wat er allemaal van je dak af komt. Daar mag van alles in zoals je isolatiemateriaal, dakpannen en leien. Huur bijvoorbeeld een bouwafval container bij Budgetbak!