Je wil binnenkort misschien graag een woning kopen, of jouw bedrijf wil investeren in vastgoed, of je gaat een ander bedrijfspand kopen. Het zijn verschillende situaties waarin het van groot belang is dat je weet wat je koopt. Maar ook als je bijvoorbeeld werkzaam bent in de bouw e.d. is het goed om te weten hoe een pand erbij staat, je wil alles zo nauwkeurig mogelijk in kaart brengen en hoe doe je dat? Met laserscannen en 3D modelleren natuurlijk. Dit zijn technieken waarbij bestaand vastgoed, terreinen, machines en fabrieken heel nauwkeurig in kaart worden gebracht. Unite2Build kun je inschakelen om dit proces uit handen te nemen.

Voor wie is het bedoeld?

De technieken worden met name ingezet door architecten, maar ook door bouw- en sloopbedrijven en ingenieurs. Maar er zijn ook andere partijen die er belang bij kunnen hebben, zeker als je actuele en accurate as-built informatie nodig hebt. Het voordeel wat je dan hebt is dat een ontwerpproces en bouwproces sneller verlopen, maar ook effectiever en efficiënter. Mocht het zo zijn dat je een gebouw moet transformeren, of je moet het renoveren of hebt de opdracht gekregen om het te slopen of verduurzamen, dan moet je wel goed weten hoe en wat, de bestaande situatie speelt hierin dus een grote rol. Het dient vaak als uitgangspunt van de plannen die verder vorm gegeven kunnen worden. Met name wanneer dat gebouwen al wat ouder zijn, is de kans groot dat oorspronkelijke bouwtekeningen niet meer compleet zijn, ze kloppen niet altijd meer of ze zijn niet meer aanwezig. Door de jaren heen zijn er vaak veel wijzigingen aangebracht en daar ben je dan niet van op de hoogte, wat je wel zou moeten zijn.

Moderne technieken

Daarom is het goed om dan gebruik te maken van moderne technieken. Deze geven je namelijk een betrouwbaar beeld van een as-built situatie. Er zal dan snel duidelijk zijn wat er mogelijk is en of dat je je plannen zo uit kunt voeren of je moet nog wat aanpassingen doorvoeren. Het kan je veel tijd en geld besparen als je precies weet hoe het er nu voorstaat en wat je kunt doen.