Je hebt besloten je droom waar te maken, een verhuizing naar Amerika. Super spannend  natuurlijk. En ondertussen komt de daadwerkelijke datum komt steeds dichterbij. Waar je ook staat in deze reis, een verhuizing naar Amerika, daar komt best veel bij kijken. Want waar moet je opletten bij een internationale verhuizing? Waar moet je zoal aan denken als je naar het buitenland gaat verhuizen? Wat zijn de beste tips? Je leest er alles over in dit blog over verhuizen naar Amerika

Tijdig plannen

Het prachtige huis is al uitgezocht, een eventuele baan is al in het zicht en je hebt al helemaal bedacht hoe je interieur zal worden. Wanneer je besluit om je inboedel mee te nemen, is het handig om tijdig voor de verhuizing een planning te maken. Maak een lijst van het geen je echt wilt meenemen en wat niet. Want je kun bij een internationale verhuizing niet alles meenemen. Je zult ook dingen daar moeten aanschaffen. 

Je budget

Bepaal van te voren wat je budget is. Je kunt besparen op inpakken. Zorg dat het gewicht van de spullen goed is verdeeld. Wanneer je inboedel op de juiste manier is verpakt, is er weinig kans op verschuiving van je spullen. Zo beperk je eventuele schade. Om je inboedel zo voordelig mogelijk te vervoeren, kun je kiezen voor het verschepen van je inboedel per containerschip. Nadeel is wel dat een schip langer onderweg is dan wanneer je kiest voor luchtvracht. Dit is snel maar kostbaar.

Beperk risico’s

Het zelf inpakken van de meeste spullen bespaart tijd en kosten, maar brengt wel risico’s met zich mee bij de aankomst van je inboedel bij de douane. Dit geldt vooral wanneer het een zelf ingepakte doos betreft. Overleg daarom met het internationale verhuisbedrijf waar je mee samenwerkt. Deze verhuizers zijn speciaal opgeleid voor het inpakken, vervoeren en uitpakken van de waardevolle spullen die je meeneemt en langs de douane moeten.

Kies je verhuisbedrijf

Voor de verhuizing naar Amerika is het handig om te kiezen voor een internationale verhuizer. Doet dit 2 tot 3 maanden van te voren. Om het juiste verhuisbedrijf te kiezen, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Let goed op de kwaliteitscertificaten. Is de verhuizer van je keuze aangesloten bij de Erkende Verhuizers? Is het bedrijf aangesloten bij de speciale verhuisorganisatie FEDI? Voldoet het bedrijf aan het kwaliteitssysteem FIAM? Heeft de internationale verhuizer van je keuze het AEO Certificaat? Wanneer het verhuisbedrijf aan al deze certificaten voldoet, loop je veel minder risico om verkeerde keuzes te maken. Een zo zorgeloze verhuizing is tenslotte het doel.