De woonkamer is een van de belangrijkste kamers van het huis. Dit is namelijk de plek waar het hele gezin samenkomt om een film te kijken, een hapje te eten of gewoon gezellig te praten. Daarom is het leuk om wat extra aandacht te besteden aan het inrichten van je woonkamer. Wil je je woonkamer landelijk, industrieel, of juist modern inrichten? In deze blog zetten we een aantal verschillende interieurstijlen voor je op een rijtje.

Landelijk interieur

Een landelijk interieur is knus, warm en gezellig. Perfect dus voor een woonkamer waar jullie graag samenkomen met het hele gezin! Wil je graag een landelijk interieur creëren? Ga dan voor een grote bank en comfortabele fauteuils. Ook meubels gemaakt van grof hout doen het erg goed in een landelijk interieur. Maak de inrichting af met een heerlijk dik en zacht vloerkleed. Kwantum vloerkleden zijn perfect hiervoor. Wat betreft de decoratie kun je het beste kiezen voor een paar gezellige bordjes of tegeltjes. Ook kruiken, vazen en lantaarns zijn perfecte accessoires voor in een landelijk interieur. Let er wel op dat een landelijk interieur vaak rustig wordt gehouden wat betreft kleurgebruik. Ga dus voor grijstinten, wit en hout.

Industrieel interieur

Een industrieel interieur is weer een stuk strakker dan het hiervoor genoemde knusse landelijke interieur. Maak dus gebruik van ruwe materialen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan beton, metaal en staal. Het kan heel leuk zijn om eens een kijkje te nemen bij de kringloper. Misschien heb je wel geluk en kun je een paar mooie fabriekslampen op de kop tikken! Een industrieel interieur wordt vaak gekenmerkt door een bakstenen muur. Ben je helaas niet gezegend met een bakstenen muur in je huis? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor behang wat net echt lijkt. Maak het geheel af met een stalen stellingkast met houten planken.

Modern interieur

Minimalistische elementen en geometrische prints zijn kenmerkend voor een modern interieur. Als je graag een modern interieur wil, kun je het beste gaan voor eenvoudig en functioneel. Voeg dus niet te veel accessoires en decoraties toe, maar ga voor een klein aantal prachtige design stukken. Ook is het belangrijk om de woonkamer lekker licht te houden. Kies rustige, lichte tinten zodat je kan relaxen in een kalme inrichting. Een felgekleurd design meubel kan wel mooi staan in dit interieur. En wil je toch iets meer sfeer en warmte creëren? Dan kun je een gezellig plaid, kleed of kussen neerleggen.

Bohemian interieur

Een bohemian interieur is lekker kleurrijk, creatief en zorgeloos. Perfect voor avontuurlijke mensen! Als je voor de bohemian inrichting wil gaan, kun je het beste kiezen voor aardetinten en rijke kleuren. Ook textiel, hout en een dierenvacht mogen niet ontbreken in dit interieur. Printjes, kleedjes en kussentjes, niks is te gek! Maak je bohemian woonkamer af met een paar mooie planten.