Er zijn zwembaden in overvloed, ze zijn overal te verkrijgen maar wat zijn je mogelijkheden nu precies en waar moet je opletten als je een zwembad wilt kopen? Hier vind je enkele zaken die je kunnen helpen bij het kiezen van jouw zwembad.

Zwembaden

Er zijn vele verschillende zwembaden te verkrijgen van groot tot klein, van boven of in de grond, maar wat zijn de zwembad groepen waaronder ze te verdelen zijn? Zo heb je de volgende groepen:

  • Opzetzwembaden (boven of in de grond),
  • Bouwkundige folie zwembaden,
  • Bouwkundige tegel zwembaden en
  • Prefab-polyester zwembaden

In deze 4 groepen zijn alle varianten zwembaden op te delen die er te verkrijgen zijn op de Nederlandse zwembadmarkt.

Materiaal

Er zijn dus folie, tegel en prefab-polyester zwembaden te verkrijgen. Al deze varianten hebben hun eigen specifieke voordelen en natuurlijk ook nadelen. Zo heb je bij een folie zwembad minder kosten bij het bouwen maar de levensduur is weer korter. Een korte levensduur heb je dan weer niet bij een tegelbad, een tegelbad gaat veel langer mee dan een foliebad dat positief maar ook negatief ervaren kan worden. Dat hangt maar net af hoe trendgevoelig de steen is die er destijds gekozen is voor het zwembad, omdat dat nu misschien al helemaal gedateerd is. Bij een Prefab-polyester zwembad is het zwembad meteen af, er zijn geen extra handelingen nodig zoals het plaatsen van tegels. Dat is een groot voordeel omdat het tijdbesparend is alleen de uitstraling van het zwembad zal minder zijn dan bij een tegel of folie zwembad.

Accessoires

Accessoires zijn de onderdelen van een zwembad waar je nou net niet op moet bezuinigen, sommige accessoires vullen het zwembad juist goed aan zoals een trap, een kwalitatieve  pomp, duikplank etc. Als er niet op de accessoires bezuinigd wordt heb je een beter finishing touch van je zwembad. Dankzij de accessoires is het zwembad optimaal te gebruiken en geeft het meer voldoening tijdens gebruik.

Onderhoud

Onderhoud is een van de belangrijkste taak die komt kijken bij een zwembad, met het juiste onderhoud heb je veel langer plezier van je zwembad en kan je er gegarandeerd jarenlang van genieten. Ook door regelmatig onderhoud uit te voeren kan je een zwembadrenovatie voorkomen en scheelt dat veel geld. Mocht het dan toch zover komen dat een renovatie nodig is is het de beste optie die je hebt. Dat is namelijk omdat het nog vele malen goedkoper is dan een geheel nieuw zwembad te plaatsen.