Wil jij graag een PVC vloer in je woning leggen? Dan heb je nog steeds verschillende keuzes te maken. Je kunt namelijk kiezen voor veel verschillende designs. Een veelgekozen patroon is een PVC visgraat vloer. Deze vloer kenmerkt zich door het schuine patroon. Op deze manier heeft de vloer veel weg van een visgraat, vandaar de naam. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over het vertellen over de verschillende manieren waarop je een PVC vloer kunt leggen.

Kies voor tegel PVC

Als je aan een PVC vloer denkt, ga je al snel denken aan lange stroken PVC. Hier hoef je echter niet altijd voor te kiezen. Je kunt ook voor een PVC tegel kiezen om te leggen. Je bestelt deze in meerdere PVC tegels en legt deze vervolgens door de hele woning heen. Dit zorgt er direct voor dat je op een makkelijke manier de ruimte kunt vullen met PVC. Ook is het mogelijk te kiezen voor PVC met een kliksysteem. Hierdoor ben je in staat om de vloer gemakkelijk in elkaar te klikken op het moment dat je hem aan het leggen bent.

Een visgraat PVC vloer leggen

Een visgraat vloer is in Nederland een veelgekozen vloer. Dit patroon is veel gekozen door het mooie uiterlijk. De visgraat vloer kun je leggen in PVC, maar ook in laminaat of hout. De reden dat veel mensen kiezen voor een visgraat PVC vloer is dat het enorm makkelijk te leggen is. Daarnaast is het PVC een zeer goede keuze als je vloerverwarming wilt leggen. Dit komt doordat de warmte erg goed door de vloer heen gaat. Hierdoor bespaar je ook nog eens op de energiekosten. De keuze voor een bepaald patroon in de vloer heeft geen invloed op de effectiviteit van de vloer met vloerverwarming. Hierdoor kun je lekker je creativiteit de loop laten gaan!

Of toch een walvisgraat PVC vloer?

Een andere keuze die je hebt, is het leggen van een walvisgraat vloer in je woning. Dit is in theorie niet anders dan een visgraat vloer, maar in de praktijk wel. De walvisgraat vloer is namelijk een vergrote visgraat vloer. Je ziet deze walvisgraat vloer vooral in grote, open ruimtes. De stroken kunnen dikker zijn en het patroon wordt ook veel groter gelegd. Hierdoor lijkt het patroon in de vloer niet meer op een normale vis, maar op een grote walvis. Hier heeft het natuurlijk ook zijn naam aan te danken. Als je een grote ruimte moet bedekken met PVC, kan het dus verstandig zijn om een walvisgraat vloer te overwegen in plaats van het leggen van een visgraat vloer.